Grup62
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat
Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Traductor: Josefina Caball Guerrero
Nombre de pàgines: 816

Sinopsi de Llibertat:

Un retrat del nostre temps inesborrable i profundament commovedor.

La Patty i en Walter Berglund van ser els nous pioners de l'antiga Saint Paul: els burgesos, els pares involucrats, l'avantguarda de la generació del menjar saludable. La Patty era el prototip de veïna ideal, una mare envejable i l'esposa perfecta dels somnis d'en Walter. Juntament amb ell -un advocat ecologista que usa la bicicleta com a mitjà de transport, un home de família de cap a peus-, contribuïa a construir un món millor.Però ara, al nou mil·lenni, els Berglund han esdevingut un misteri. Per què el seu fill adolescent ha marxat a viure amb els veïns del costat, una família republicana i agressiva? Com és que en Walter ha acceptat treballar per a la indústria del carbó? Què hi pinta encara en Richard Katz -exrocker i el millor amic i rival d'en Walter de l'institut- dins del quadre? I, sobretot, què li ha passat a la Patty? Com és que l'estrella brillant de Barrier Street s'ha transformat en "una veïna molt diferent"?Una epopeia sobre l'amor i el matrimoni contemporanis. Llibertat capta d'una manera tragicòmica les temptacions i els límits de la llibertat: l'emoció de les pulsions adolescents, els compromisos traïts a l'edat madura i el pes aclaparador de l'imperi. "La nova novel·la de Jonathan Franzen, igual que la seva novel·la anterior, Les correccions, és una obra mestra de la ficció americana. Llibertat és una obra encara més rica i més profunda". New York Times Book Review"Un geni literari dels nostres temps. Una obra extraordinària. Senzillament, es troba en un nivell completament diferent d'altres ficcions contemporànies. Un clàssic modern, Llibertat és la novel·la de l'any, i del segle". The Guardian"Oblida't de les pel·lícules en 3D, aquesta és una novel·la en 3D. Els personatges estan vius, el passat, el present i el futur també. Les vides es viuen de debò. Llibertat ha aconseguit la gran fita de ser una novel·la pràcticament perfecta. No pots parar de llegir-la, i al mateix temps és una obra d'art. És extasiant". Evening Standard 

Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Llibertat

Jonathan Franzen és autor de sis novel·les, entre les quals hi ha Cruïlles, LlibertatLes correccions, i cinc obres de no-ficció, que inclouen The Kraus Project i Més enllà. És membre de l’American Academy of Arts and Letters, la German Akademie der Künste, i l’Ordre des Arts et des Lettres de França.

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Coneix-ne més sobre Llibertat

Fitxa tècnica

Data de publicació: 29/09/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1341-1 | Codi: 383069 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Tapa dura sense s/cob(cartoné) | Col·lecció: Clàssica | Traductor: Josefina Caball Guerrero

Blog

Llibertat

“Mare de Déu de Tots els Dolors!”. Això és el que l’Oriol ens podria haver dit perfectament quan li vam fer arribar el Llibertat de Jonathan Franzen. Només pel pes -però també perquè segons com li surt la Teresina que porta a dins- ja podria haver clamat al cel. Però no. Va ser dir-li que teníem aquest llibre i va venir volant a buscar-lo… Estava esperant aquest llibre amb candeletes!

I ens n’ha fet una ressenya molt xula! Gaudiu-ne!

Benvinguts a l’anomenada “gran novel·la americana del segle”: Llibertat. Cordeu-vos el cinturó de seguretat, respireu profundament i prepareu-vos per un viatge que no oblidareu mai: Llibertat. Després de llegir aquesta joia és difícil no deixar-se portar per l’emoció i sobrepassar-se amb els elogis així que intentaré parlar-ne sense que se’m vegi gaire el “plumero”.

Jonathan Franzen ha contruït sense presses (nou anys de gestació) una novel·la de forma senzilla, de tall clàssic podriem dir, sense estridències ni temptacions de modernitat, gairebé una peça del dinou. Entenguem-nos, Llibertat és una novel·la moderna, contemporània, rabiosament actual però té la capacitat moralitzant d’un Balzac, d’un Zola; la visió quasi clínica dels personatges, la capacitat per disseccionar els protagonistes, cada un dels seus pensaments, les seves accions, les pors, els sentiments mes íntims o les imprescindibles màscares.

El matrimoni Berglund, la Patty i en Walter, els seu fill, i l’amic de la parella Richard Katz són els personatges principals d’aquesta història que transcorre als Estats Units. O potser caldria considerar el marc, els Estats Units, com l’altre gran personatge de la peça.

Seguirem els anys d’infantesa de la Patty, les experiències universitàries d’en Walter, les ascensions i caigudes d’en Richard al món de la música o els negocis d’en Joey alhora que viatjarem per les administracions Reagan, Bush pare, Clinton, Bush fill i Obama.

La petita història d’una família i la gran història d’un imperi. Del micro al macro. De les petites, doloroses, misèries d’una mentida dita per amor a la horrible ferida d’un atac terrorista o d’una guerra cruel i injustificada (suposant que n’hi hagués de legítimes!). De com l’horror pot aparèixer en les nostres vides però també de com nosaltres podem triar participar o no d’aquest horror. I aquí entrem en la gran matèria, la moral, l’ètica, paraules que gairebé ens incomoden però que ens obliguen a fer-nos preguntes. I el que és més dur: respondre-les. Franzen no només denuncia amb lucidesa i una bona dosi de mala bava les perversions d’un sistema basat en el tot s’hi val a l’hora d’enriquir-se, també ens fa veure com n’és d’important prendre partit, ésser conscients i conseqüents, serem lliures quan assumim el compromís i la responsabilitat que la mateixa llibertat comporta.

Ens creiem lliures perquè ens han fet creure que vivim en llibertat, però Franzen ens ho qüestiona en aquesta impressionant novel·la.

No badeu. Llegiu-la. És veritat que tants elogis i crítiques afalagadores fan pensar més en una moda o una estratègia de màrqueting però Llibertat és literatura, bona literatura. Potser massa construïda, massa feta per agradar, però també feta per emocionar-se, per aprendre, per reflexionar i potser per fer d’aquest món un lloc millor.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de Llibertat

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir