Grup62
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Pa negre: edició de luxe amb DVD

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Nombre de pàgines: 400

Sinopsi de Pa negre: edició de luxe amb DVD:

A mig camí entre la memòria i la ficció, en una barreja de gèneres, Pa negre gira a l'entorn de l'Andreu, un vailet de la Plana de Vic en els anys més crus de la postguerra. Ell pertany a la banda dels perdedors: el seu pare, home de ferms ideals republicans, ha estat empresonat per roig. De resultes d'això, la mare s'ha hagut de posar a treballar a la fàbrica i el confia a uns parents que viuen a pagès.Tot i viure lluny dels pares, en un clima de por que es palpa arreu, el temps a la masia estarà farcit de sentiments i descobertes. Hi descobrirà el misteriós món dels adults, la intuïció rere les paraules dels grans, farà tentines en els viaranys del sexe. És, també, un temps d'amistats valentes, de contes explicats a la vora del foc, de jocs a l'aire lliure, de plantar barraques a les branques dels arbres, de pa amb vi i sucre... de pa negre. 
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Pa negre: edició de luxe amb DVD

Emili Teixidor i Viladecàs (Roda de Ter, Osona 1933 - Barcelona, 2012) va estudiar dret, lletres i periodisme. Col·laborà en diversos diaris. Amb una extensa carrera literària, els seus llibres han estat traduïts a diferents idiomes i han estat guardonats amb el Premi de la Generalitat de Catalunya, el Premio Nacional de Literatura i el de la Crítica Serra d'Or entre d'altres. Entre les seves narracions de tipus juvenil destaquen L'ocell de fo... Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 25/10/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1438-8 | Codi: 383081 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Tapa dura sense s/cob(cartoné) | Col·lecció: Clàssica

Blog

Pa negre, d'Emili Teixidor

L’Emili Teixidor, un dels grans escriptors del nostre temps, ens porta Pa negre, una novel·la narrada en primera persona per l’Andreu, un nen que s’ho mira tot des de la seva perspectiva de nen, molt diferent de la dels adults que han de conviure amb la postguerra. Ens narra la vida a la masia on els seus tiets treballen pels amos conreant les seves terres i cuidant els seus animals, i on la vida de l’Andreu transcorre entre l’escola i els jocs amb els cosins mentre la seva mare treballa a la fàbrica i el seu pare es consumeix a la presó pels seus ideals republicans com a roig. És una època en què s’ha d’anar a missa, s’ha de procurar no dir en veu alta allò que de veritat es pensa i on el sexe el descobreixen jugant al bosc, entre converses innocents d’allò que han escoltat.

L’Emili Teixidor ens fa un retrat precís del que van ser aquells anys de postguerra a casa nostra, a Catalunya. Amb un llenguatge clar, cuidat i bellíssim ens descriu totes aquelles sensacions que se senten per primer cop quan ets nen, com ara l’odi, la venjança, la rancúnia, l’amistat o l’amor, i com veus el món dels adults des dels teus acabats d’estrenar sentiments de nen.

Si no heu vist la pel·lícula, com en el meu cas, us recomano el llibre de forma contundent. És una lectura confortable que et fa pensar en els teus avantpassats més pròxims i t’acosta la imatge del que va poder ser la seva vida en la Catalunya que ara vivim i per la qual ells van lluitar. Et recorda que la vida, no sempre ha estat fàcil i que algunes persones lluitaven pels seus ideals. I si pel contrari, ja heu vist la pel·lícula, no deixeu de llegir-lo per veure’n les diferències. Segur que n’hi ha moltes i, a més, ara sí que podreu posar cares als personatges de la història!

Sigui com sigui, el missatge que us deixo, és clar: llegiu-la i no us decebrà.

Totes les opinions de Pa negre: edició de luxe amb DVD

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir