Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

El llibre de les mosques

Premi Sant Jordi 1999
Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT-BETA
Nombre de pàgines: 432

Sinopsi de El llibre de les mosques:

Una jove mestra arriba al poble on ha de treballar. Fa poc que ha mort una alumna de l'escola, i han aparegut sense vida els cossos de tres noies més en circumstàncies estranyes. La mestra, sacsejada per aquests fets criminals, es troba a més embolicada en un assumpte misteriós: esdevé dipositària d'uns papers compromesos, buscats pel Vaticà. Es tracta d'El Llibre de les Mosques, anomenat així per la repugnància hipòcrita que provocava en els lectors furtius de l'Arxiu Episcopal. Amb el rerefons de la història dels últims cinquanta anys d'aquest país, la novel·la posa en relleu qüestions tan suggerents com la por, la transgressió i la naturalesa del mal.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El llibre de les mosques

Emili Teixidor i Viladecàs (Roda de Ter, Osona 1933 - Barcelona, 2012) va estudiar dret, lletres i periodisme. Col·laborà en diversos diaris. Amb una extensa carrera literària, els seus llibres han estat traduïts a diferents idiomes i han estat guardonats amb el Premi de la Generalitat de Catalunya, el Premio Nacional de Literatura i el de la Crítica Serra d'Or entre d'altres. Entre les seves narracions de tipus juvenil destaquen L'ocell de fo... Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 18/02/2000 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-8437-021-5 | Codi: 10023823 | Format: 13,5 x 21,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT-BETA | Sentit de lectura: Occidental

Blog

El llibre de les mosques, d'Emili Teixidor

Feia temps que tenia pendent una lectura de l’Emili Teixidor. Per a mi era un autor que no havia passat mai aquell darrer tall que té lloc a les llibreries, quan ja encares la línia de caixa i has de decidir si t’estimes més el pare o la mare… Però per fi li ha arribat el moment! I coincideixo plenament amb tot el que heu dit nosaltres en els diferents comentaris que heu anat publicant: és (costa molt dir era) un gran escriptor.

El llibre de les mosques és una novel·la amb una protagonista femenina, l’Eulàlia, una mestra que a la Plana de Vic serà l’encarregada de custodiar El llibre de les mosques, un compendi de vicis i misèries de l’Església Catòlica guardat a l’Arxiu Episcopal. En la narració, que ens va portant entre la postguerra i la transició, hi ha acció i, per damunt de tot, dubtes, inseguretats, ànimes torturades o torturadores: l’Andreu -la parella de l’Eulàlia-, la Sadurnina -tothom li diu Garola-, l’Artur -l’alcalde, la Sibil·la -una amiga… Tot una galeria de personatges que ens ajudarà a sentir el calfred de la repressió pujant-nos per l’esquena.

Però els personatges no ho són tot. També ho és el poble, el paisatge. I un casament, que potser recorda la darrera novel·la de l’autor, Els convidats.

I l’estructura. Perquè aquesta novel·la està formada per tres narracions (la d’El llibre, la dels anys de la guerra i la dels de la transició) que l’autor ens va dosificant fins arribar a un final que no hauríeu de deixar que us expliquessin. Us deixo amb una de les darreres frases de l’obra, precisament, per veure què n’opineu…

Deixem Déu en pau en el seu retir, en el su amagatall, en la seva espera. (…) Hi ha una altra realitat, sí, però el camí per arribar-hi el tenim a l’abast de les mans.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de El llibre de les mosques

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir