Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Un escàndol sense importància

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Nombre de pàgines: 216

Sinopsi de Un escàndol sense importància:

Un prestigiós advocat de Barcelona s?enfronta a un xantatge de conseqüències personals imprevisibles.
Rafael Masferrer és un home casat i amb dos fills universitaris. Al capdavant d'un bufet de Barcelona amb un centenar d'advocats, també presideix la secció nacional d'una oenagé internacional contra la corrupció. Quan una empresa catalana és acusada de subornar les autoritats tailandeses responsables d'un concurs, Masferrer demana als seus dirigents que refutin l'acusació. Les reticències amb què ensopega aviat es converteixen en amenaces.La publicació d'una fotografia d'ell en aparença nu amb una jove l'enfronta a una sèrie de fets que el sotmeten a un implacable qüestionament personal. Primer d'una manera tènue i després ja evident, la seva situació professional es deteriora. Al mateix temps, el malestar envaeix la relació amb la seva família.Després de l'èxit de L'últim home que parlava català, Carles Casajuana du a terme de nou una aguda dissecció de la societat catalana en plena globalització. Amb una prosa àgil i un humor subtil, els tabús i les hipocresies de la Barcelona benestant s'entrecreuen amb les tribulacions de la immigració més recent. El resultat és una novel·la que atrapa el lector del principi al final. 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Un escàndol sense importància

© Margarita Massanet

Carles Casajuana (Sant Cugat, 1954) té una reconeguda trajectòria novel·lística, iniciada l’any 1987 amb Tap d’escopeta, i integrada, entre altres obres, per La puresa del porc (1990), Diumenge de temptació (2001), Kuala Lumpur (2005), L’últim home que parlava català (premi Ramon Llull 2009), Un escàndol sense importància (2011), El melic del món (2013), Retorn (2017) i Les pompes del diable (2019). També és autor de dos llibres d’assaig: Pla ...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 22/09/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1428-9 | Codi: 383070 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Clàssica

Blog

Un escàndol sense importància

El diplomàtic català, adscrit al Ministerio Español de Asuntos Exteriores, Carles Casajuana, després de reflexionar sobre el relliscós terreny de la convivència lingüística en la seva anterior obra L’últim home que parlava català, s’endinsa ara en el món de les màfies i l’espionatge industrial.

Rafael Masferrer, protagonista principal d’Un escàndol sense importància, compagina el fet de ser cap d’un important bufet d’advocats a Barcelona, amb la pertinença com a president de la secció nacional d’una ONG internacional contra la corrupció.
No pot evitar caure en una trampa i a causa d’això es troba sotmès a un xantatge que intenta qüestionar la seva integritat personal. Aquesta situació li farà descobrir l’amarga realitat dels sentiments dels seus parents més directes i dels companys de gabinets que en alguns casos ell considera amics.

També coneixerem Jordi Roure i la complicada relació que manté amb els seus octogenaris pares, i la Sofia Alvarado, una immigrant sense papers que té un important, encara que gens malintencionat, paper en tot el procés de xantatge a Rafael Masferrer.

El llibre, opino, té una arrancada difícil, però a partir de la meitat agafa un ritme trepidant que fa difícil deixar per un altre dia saber-ne el desenllaç.

Un escàndol sense importancia, de Carles Casajuana

Crec que les coses només tenen importància si nosaltres n’hi donem. I és precisament això el que va pensar en Rafael Masferrer quan una fotografia seva on sembla estar nu i en companyia d’una noia jove apareix al diari.

En Masferrer és un home de negocis casat i amb dos fills universitaris. Propietari d’un bufet d’advocats a Barcelona i president de la secció nacional d’una ONG internacional contra la corrupció, es veurà immers en una situació delicada que anirà empitjorant la seva situació laboral i crearà un clima familiar una mica enterbolit.

Escrita des de la perspectiva de tres personatges, en Carles Casajuana ens porta aquesta novel·la carregada de certa crítica a l’actual societat que ens envolta, on es pot extorsionar i intimidar a un o altre sense que això suposi cap mena de problema.

Després de l’èxit de L’últim home que parlava català, aquesta nova novel·la, que en un principi, segons el meu parer, no sembla apassionant, acaba atrapant al lector fins al punt que no vols deixar de llegir-la per poder saber-ne el desenllaç.

Totes les opinions de Un escàndol sense importància

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir