Grup62

Després d’un dia ple d’activitats, l'hora d’anar dormir és un moment important per als infants. No només perquè necessiten recuperar tota l’energia, descansar i somiar coses boniques, sinó també perquè poden compartir aquesta estona de relaxació amb els seus familiars. L’hora del conte, quan el pare, la mare, el germà gran o l’àvia ens expliquen una història, és un dels moments més bonics de la nostra infantesa.

A més a més, aquests contes infantils curts són una eina perfecta per anar introduint els menuts en el plaer de la lectura. Com que moltes d’aquestes obres són interactives, la canalla s’implica molt més en la lectura.

En aquest article, recopilem els vuit millors contes per anar a dormir. Són títols seleccionats per la seva capacitat d'entretenir i relaxar els infants, i perquè aporten un toc màgic a l'hora de dormir.

1) Contes de bona nit per a nenes rebels

Aquest llibre no hauria de faltar a la tauleta de nit de cap criatura. Ens presenta cent dones valentes que han canviat el món, de Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kahlo, d'Hipàtia a Michelle Obama. A través d’aquestes històries, ideals per llegir abans d’anar a dormir, coneixerem les vides extraordinàries d'aquestes dones, acompanyades per les il·lustracions de seixanta artistes de tot el món.

El llibre destaca les contribucions i els èxits de científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs i moltes altres dones valentes. Les seves històries són un exemple de determinació i audàcia per a totes les somiadores. L'objectiu d'aquest llibre és que les nenes creixin sabent que poden ser tot allò que vulguin ser. I què millor que començar a somiar en aquestes fites!

2) Les meves primeres cançons de bressol

Us presentem un preciós llibre interactiu amb melodies de música clàssica. Cada il·lustració amaga un botó per fer sonar una melodia que de ben segur servirà per relaxar i preparar els menuts per als dolços somnis.

La combinació dels sons de qualitat amb les il·lustracions fa que aquesta col·lecció de llibres musicals sigui molt apreciada. Hi trobareu fragments de sis composicions de Bach, Chopin, Flies, Schumann, Fauré, Offenbach i Debussy especialment pensats per als infants. És una manera ideal de relaxar-se al ritme de la música abans d'anar a dormir.

3) L'Iku se'n va a dormir

Llibre amb sons que ens ensenya les rutines que cal seguir abans de ficar-se al llit. Té com a protagonista l'Iku, un entranyable personatge infantil. El llibre presenta cinc sons divertits que acompanyen escenes quotidianes, com ara banyar-se, posar-se el pijama i rentar-se les dents.

Els botons del llibre estan adaptats a les mans petites i conviden els infants a interactuar. Podran identificar el so del raspall de dents, de l'ànec a la banyera, i fins i tot del ronc de l'Iku quan ja s’ha adormit profundament.

Un volum que conté les precioses il·lustracions de Nicola Slater i que està recomanat per a nens a partir d'un any.

4) A dormir! La granja

Comencem amb un llibre amb mecanismes perfecte per a nadons a partir de sis mesos que ens permet compartir un moment ple de tendresa abans d’anar a dormir. El llibre convida el nadó a dir bona nit a diferents animals mentre ajuda a tancar els ulls de conillets, vaques, porquets i ovelletes. Gràcies a un senzill mecanisme, el mateix infant pot tancar els ulls dels animals de la granja i acabar tancant els seus propis ulls per posar-se a dormir.

Les il·lustracions de Charlotte Roederer són tendres i fascinants. A dormir! La granja forma part d'una col·lecció de llibres anomenada A dormir!, que inclou altres títols per preparar als nens per al son i ofereix experiències visuals i interactives relacionades amb diferents entorns com el bosc, el jardí i la granja.

5) El petit llibre per anar a dormir

Un altre llibre interactiu amb mecanismes adaptats a nadons que els descobreix la rutina d'anar-se'n al llit mitjançant diverses accions, com tancar les cortines, llegir un conte, fer una abraçada i tapar-se amb una flassada. El llibre inclou cinc mecanismes especialment dissenyats per a mans petites que fomenten el desenvolupament de la psicomotricitat fina dels nens.

Les il·lustracions acolorides sobre fons blanc mostren escenes quotidianes que ajuden els infants a identificar accions, objectes i les seves característiques mentre acompanyen els personatges que es preparen per anar a dormir. Amb les il·lustracions de Nathalie Choux, el llibre és ideal per a nadons a partir de sis mesos.

6) Dormir sense por

La nostra següent recomanació és el primer conte de Laura Pazos de @sleepykids_pro, dissenyat per ajudar les criatures a dormir tranquil·les. El conte ens explica la història de la Nina, una nena riallera i valenta, però que té por quan s'apaga la llum de la seva tauleta de nit. La senyora Por s'apodera de la seva habitació i no la deixa dormir, cosa que la fa sentir sola i avorrida. La Nina haurà de trobar la manera d'espantar les seves pors i aconseguir descansar tranquil·lament.

7) La llista màgica dels animals

El primer àlbum il·lustrat d'Andreu Buenafuente també ens parla del plaer de llegir contes al llit. El popular presentador i humorista ens explica una història tendra, esbojarrada, màgica i plena d'animals.

La protagonista és una nena que està cansada que el seu pare sempre li expliqui els mateixos contes per anar a dormir. Es pregunta què pot fer per variar les coses i se li acut que pot comptar ovelles i molts altres animals que hi ha al món. Així comença una aventura màgica i sorprenent.

8) El meu llitet

J. S. Pinillos ha aconseguit un gran èxit amb aquest conte que ajuda els més petits a dormir sols. Aquesta història ha servit d’exemple a milers de nens i nenes que tenien por de dormir als seus llits. Gràcies a aquesta preciosa història han après que pot ser una experiència meravellosa.

El conte està basat en la història real d'una nena i el seu llitet. Aquesta nena va descobrir que dormir cada nit al seu llitet la feia molt feliç, ja que allà l’esperaven un món d'experiències per descobrir.

Aquest conte il·lustrat permet explicar als menuts els avantatges de dormir sols, i els ajuda a superar les pors infantils, els malsons, la nit o la foscor.

Amb tots aquests llibres, ja no hi haurà cap infant que no s’adormi amb un somriure al rostre i tingui els somnis més bonics.

Valora aquest article