Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

A contrapel

O per què trencar el cercle de depilació, submisió i autoodi
Col·lecció: L'ANCORA
Nombre de pàgines: 80

Sinopsi de A contrapel:

O per què trencar el cercle de depilació, submissió i autoodi.

La majoria de dones de la nostra societat afirmen que es depilen perquè volen, perquè se senten més atractives o per motius d’higiene. No depilar-te, en canvi, i encara més mostrar públicament que no et depiles, sol ser una decisió política. Aquest llibre desmunta les idees preconcebudes sobre les «bondats» de la depilació i analitza les penalitzacions socials que comporta mostrar el pèl corporal tal com ens neix. Amb les dades a la mà, veurem que l’elecció no és lliure i que mostrar o no mostrar el pèl corporal no és una simple opció inofensiva. Quins pèls estem obligades a erradicar si volem ser vistes com a «dones de veritat»? Quins impactes té sobre la nostra salut (física i mental) acatar les normes socials sobre depilació? Què passa si no podem? I si no volem?

«El més fascinant de tot aquest mecanisme és que un artefacte social (la depilació) es consideri mostra de feminitat innata. Seria lògic que el pèl corporal, que separa la nena de la dona, es considerés intrínsecament femení (i, fins i tot, sexi). En canvi, hem arribat al punt en què és tot el contrari».

Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de A contrapel

Bel Olid (elli, Mataró, 1977) és escriptori, traductori, professori del Departament de Llengües i Literatures Romàniques i professori afiliadi del Centre d'Estudis de Gènere i Sexualitat, aquests dos últims càrrecs a la Universitat de Chicago.

Com a autori es dóna a conèixer gràcies al Premi Documenta 2010 amb la novel·la Una terra solitària, i aquell mateix any rep també el Premi Rovelló d’assaig per Les heroïnes contrataq...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
A_contrapel.pdf
Descarregar 595,84 K
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 04/11/2020 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9710-303-9 | Codi: 10267214 | Format: 11,5 x 18 cm. | Tinta: Integrada en b/n al principi | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: L'ANCORA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de A contrapel

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir