Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

La mala reputació

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT
Nombre de pàgines: 144

Sinopsi de La mala reputació:

"Una escriptura sensual de la violència quotidiana" (Mercè Ibarz)

Bel Olid té la màgia i la precisió d'una llançadora de ganivets. Explora les relacions personals, la incomunicació, la violència i el sexe amb una veu neta que emmudeix, quan cal, per dir més. Els tretze contes del llibre presenten personatges sovint desorientats en un món que gira aparentment impertorbable i enigmàtic. Inquietuds i secrets són revelats per una escriptura que arrossega el lector i el convida a esquinçar la capa protectora de les formes socials i la reputació. Crueltat i puresa; el sexe i la violència com dos motors vitals. Bel Olid evoca un món personal, on el més delicat i el més terrible de la condició humana esdevenen dues cares de la mateixa moneda.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de La mala reputació

Bel Olid (elli, Mataró, 1977) és escriptori, traductori, professori del Departament de Llengües i Literatures Romàniques i professori afiliadi del Centre d'Estudis de Gènere i Sexualitat, aquests dos últims càrrecs a la Universitat de Chicago.

Com a autori es dóna a conèixer gràcies al Premi Documenta 2010 amb la novel·la Una terra solitària, i aquell mateix any rep també el Premi Rovelló d’assaig per Les heroïnes contrataq...

Llegir-ne més

Coneix-ne més sobre La mala reputació

Fitxa tècnica

Data de publicació: 04/10/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-326-7 | Codi: 171607 | Format: 13 x 20 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT

Blog

La mala reputació, de Bel Olid

Fer un comentari sobre un llibre com aquest, de relats veritablement curts, resulta una mica forçat, contradictori. Crec que les narracions curtes han nascut per ser llegides d’una en una deixant que entre dues lectures hi passi l’aire; una mica de temps.

Amb tot, aquest llibre, aquestes narracions, són tan bones que un cop acabada la lectura d’una es fa difícil no cedir a la temptació d’encetar-ne una altra i una altra fins a trobar-te que has arribat a la darrera.

Els contes, tenen en comú un ús de la llengua exemplar, un domini del tempo, una dosificació del factor sorpresa admirable i una construcció de personatges amb les pinzellades justes que fan del llibre de Bel Olid una autèntica joia.

Hi ha tendresa, sexe, passió, humor subtil, drama…

No es pot entrar a explicar “de què van” les narracions. Seria un crim.

Feu-vos el favor de llegir La mala reputació. Segur que m’agraireu el consell.

La mala reputació, de Bel Olid

Amb el llibre de contes La mala reputació la jove escriptora Bel Olid (Mataró, 1977) ha guanyat el Premi Roc Boronat 2012. Anteriorment havia escrit la novel·la Una terra solitària, també guardonada en aquest cas amb el Premi Documenta 2010.

Aquest llibre, amb un títol que recorda una famosa cançó de George Brassens, ens ofereix als lectors un reguitzell de contes en què l’autora situa els seus personatges dins d’un ampli ventall de situacions que a vegades són i a vegades podrien ser. És a dir, juga segons el relat o bé amb el record o bé amb l’esperança d’allò que podria haver estat i no ho ha estat, sense aclarir si podrà ser.

El denominador comú d’aquests contes el trobem en el sexe i les relacions humanes, però viscudes des de la individualitat de cada personatge, que viu els seus conflictes interns i la seva incomunicació amb una delicadesa extrema, però no exempta d’una sensualitat que sovint arriba a la crueltat.

Amb un regust potser melanconiós, però amb un estil molt personal on difícilment podrem dir que hi sobren o falten paraules, crec que amb la Bel Olid podem estar segurs, després d’haver llegit Una terra solitària i aquest La mala reputació, d’estar davant d’una de les millors narradores catalanes del present i del futur.

Totes les opinions de La mala reputació

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir