Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Crònica d'una societat intoxicada

Crònica d'una societat sobremedicada
Editorial: Columna Edicions
Temàtica: Salut
Temàtica: Ciència | Divulgació
Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA
Nombre de pàgines: 624

Sinopsi de Crònica d'una societat intoxicada:

Una crítica argumentada del consum abusiu de medicaments i de la indústria que controla la nostra sanitat pública.

A Catalunya tres de cada deu persones prenen pastilles per dormir o per a la depressió; tres, omeprazol; i dos, per al colesterol. Només el 2022 els metges catalans van expedir més de cent cinquanta milions de receptes. Als països rics, el consum de medicaments augmenta sense parar i, tanmateix, no sembla que la salut de la ciutadania millori. Al contrari: desenes d’estudis mostren que més de la meitat dels fàrmacs es recepten de manera innecessària i que els medicaments d’ús més comú són una de les principals causes de malaltia, incapacitat i mort. Després de diverses dècades dedicades a la investigació i la docència, el professor Laporte repassa l’origen, la investigació i el desenvolupament, la regulació, la prescripció i el consum de medicaments en la societat actual, i analitza els interessos i les pràctiques de companyies farmacèutiques, legisladors, reguladors i professionals sanitaris que ens han dut a la situació actual. Un llibre divulgatiu que aprofundeix en la nostra relació amb els fàrmacs i que advoca per acabar amb el consum acrític que en fem.

«Professionals i pacients haurien de ser escèptics en relació als medicaments. No incrèduls, només escèptics. Escèptics per saber reconèixer la perversió del llenguatge, per desitjar i exigir proves més convincents de l’efectivitat i la seguretat dels medicaments i les vacunes, per reclamar una acció més decidida contra el frau, per evitar els conflictes d’interessos i perquè els sistemes sanitaris promoguin un ús més saludable dels medicaments i altres recursos terapèutics.

El consum inadequat i excessiu de fàrmacs és un problema de dimensions globals que requereix una acció científica, ètica, mèdica, política i legislativa en l’àmbit local i nacional i en l’internacional. Salut, atenció sanitària i medicaments són béns col·lectius que, per tant, han de ser objecte de debat públic».

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Crònica d'una societat intoxicada

©  Umami Brands

Joan-Ramon Laporte (Barcelona, 1948) va ser catedràtic de Terapèutica i de Farmacologia Clínica a la Universitat Autònoma de Barcelona i cap del Servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. L’any 1982 va iniciar la notificació dels efectes adversos de medicaments a Catalunya, que va ser l’embrió del Sistema Espanyol de Farmacovigilància. El 1983 va fundar l’Institut Català de Farmacologia, on es van formar cen...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Cronica_duna_societat_intoxicada.pdf
Descarregar 1,53 M

Fitxa tècnica

Data de publicació: 20/03/2024 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-3165-1 | Codi: 10340640 | Format: 14 x 22 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA

Totes les opinions de Crònica d'una societat intoxicada

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir