Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Diari d'un pistoler de la FAI

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: PERFILS

Sinopsi de Diari d'un pistoler de la FAI:

La violència anarquista durant la Guerra Civil, a partir del relat d'un noi de 14 anys que milita a la FAI.

La historiografia sobre la Guerra Civil espanyola compta, des d’ara, amb una troballa excepcional. El Diari d’un pistoler de la FAI parteix d’un fet sense precedents: el diari d’un militant de la FAI, Josep Serra, integrant d’una de les Patrulles de Control de Barcelona durant el primer any de la guerra. És a dir, un dels encarregats de la incautació de béns, detenció de persones i execució dels qui eren considerats traïdors a la revolució.
A partir de les pàgines del diari, que es reprodueix de manera íntegra, juntament amb altra documentació inèdita, Miquel Mir estudia el context en què es va desenvolupar la violència anarquista a Catalunya des del 19 de juliol de 1936 fins als Fets de Maig de 1937, quan el poder dels anarquistes va ser definitivament desactivat.
Més enllà d’establir les responsabilitats, el Diari d’un pistoler de la FAI reconstrueix una trajectòria personal i col·lectiva, i exposa les circumstàncies que conduïren obrers com en Josep a lliurar-se a la causa llibertària i en nom de la qual, en els violents dies de la revolució, executarien el terror sistemàtic i organitzat.

Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Sobre l'autor de Diari d'un pistoler de la FAI

Miquel Mir (Banyoles, 1955) és documentalista i investigador. Des de fa anys, porta a terme una exhaustiva investigació sobre els fetsde violència revolucionària i l'espoliació del patrimoni civil i religiós durant la Guerra Civil. Amb aquest propòsit, està treballant amb diversos arxius personals, com també documents inèdits i testimonis orals de les accions que es perpetraren en la zona republicana durant el conflicte de 1936-1939. Ha public... Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/01/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-235-2 | Codi: 10023447 | Format: 15 x 1 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: PERFILS

Totes les opinions de Diari d'un pistoler de la FAI

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir