Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

El mapa i el territori

Col·lecció: ANAGRAMA/EMPURIES
Traductor: Oriol Sánchez Vaqué
Nombre de pàgines: 352

Sinopsi de El mapa i el territori:

Una novel·la provocadora que gira al voltant del món de l?art contemporani.
Si Jed Martin us hagués d'explicar la història que protagonitza, segurament començaria amb l'episodi de l'escalfador espatllat un 15 de desembre. O potser us parlaria del seu pare, un arquitecte reconegut amb qui passa moltes vigílies de Nadal. Us parlaria, per descomptat, de l'Olga, una russa molt bonica que va conèixer al principi de la seva carrera artística, durant la primera exposició de les seves fotografies basades en mapes de carreteres Michelin. Tot plegat molt abans que l'èxit mundial, arran d'uns retrats fotogràfics de personalitats famoses, sacse¬gés la seva vida. Tampoc no passaria per alt comentar com va ajudar el comissari Jasselin a resoldre un afer criminal terrible, les escenes del qual van marcar per sempre els equips policials. Cap al final de la seva vida accedirà a una certa serenitat, i només s'expressarà en murmuris.L'art, els diners, l'amor, la relació amb el pare, la mort, la feina, la França convertida en paradís turístic són alguns dels temes d'aquesta novel·la, decididament clàssica i obertament moderna. 
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de El mapa i el territori

Michel Houellebecq (1958) és poeta (La pursuite de bonheur, Le sens du combat), assagista (H. P. Lovecraft, Interventions) i novel·lista, «la primera estrella literària des de Sartre», segons va proclamar Le Nouvel Observateur quan va publicar la seva primera novel·la, Extension du domaine de la lutte. Amb Les partícules elementals (Empúries, 1999, Prix Novembre) explorava la desesperació lúcida de l'home contemporani i Plataforma va demostrar... Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 30/08/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-730-5 | Codi: 174582 | Format: 1 x 1 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: ANAGRAMA/EMPURIES | Traductor: Oriol Sánchez Vaqué

Blog

El mapa i el territori, de Michel Houellebecq

L’Oriol ens ressenya El mapa i el territori, de Michel Houellebecq, una de les veus de la literatura postmoderna (hipermoderna?). Sempre val la pena tenir-la en compte (la veu de Houellebecq i la de l’Oriol!)

Primer la forma: novel·la estructurada en un petit pròleg, tres parts i un epíleg. El pròleg bàsicament es podria titular “Història d’una caldea”, trepidant. A la primera part coneixerem al protagonista de l’aventura, Jed Martin, un personatge gris, mat, incapaç de tota empatia que gràcies a la mediocritat i l’esnobisme dels factòtums del món de l’art esdevindrà una primera espasa del mercat de l’art contemporani. A la segona part apareix el personatge convidat, el mateix Houellebecq, escriptor misantrop i depressiu encarregat d’escriure un text pel catàleg de l’ambiciosa exposició de Jed Martin. Tercera part, Houellebecq és assassinat, i seguirem la investigació de la mà d’un inspector de policia, Jasselin, a les portes de la jubilació.

Aquesta és la forma grosso modo, però de què parla El mapa i el territori? Houellebecq és un dels grans de la literatura contemporània, passant per alt els odis o les simpaties que pugui despertar. Ha estat un retratista lúcid i diabòlicament cínic de la nostra societat, massa punyent i provocador per ser només un enfant terrible. Però llegint aquest llibre tens la desagradable sensació que l’autor ha perdut la força, la ràbia, el cinisme salvatge de les seves anteriors obres. La novel·la respira decepció, desgana, costa trobar les espurnes del Houellebecq més erudit, filòsof, enamorat de si mateix o decididament gamberro; aquí es mostra pessimista i desangelat i amb una visió crua i mancada de tota esperança d’un possible futur millor.

No hem d’oblidar, però, que encara que una mica afònica, la de Houellebecq és una de les veus literàries més importants dels nostres dies i un autor de referència ineludible.

Totes les opinions de El mapa i el territori

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir