Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

L'ètica algorítmica

Premi Assaig Bones Lletres 2022
Editorial: Edicions 62
Temàtica: Actualitat
Temàtica: Filosofia | Ètica
Col·lecció: Llibres a l'Abast
Nombre de pàgines: 224

Sinopsi de L'ètica algorítmica:

Per un debat sobre els canvis que el món tecnològic genera en la nostra societat.

El món tecnològic en què vivim està canviant radicalment les formes de viure, de relacionar-nos, de pensar, de crear, d’estimar, de treballar, i ens planteja grans qüestions respecte a la nostra identitat i la nostra societat.
La robòtica, l’algoritme i la Intel·ligència Artificial no són visions de ciència-ficció, sinó una realitat tangible i existent, amb unes conseqüències observables des de punts de vista ben radicals: l’optimisme o el pessimisme, el fetitxisme tecnològic o la repulsa antitecnològica.
Per això l’autor, amb un domini exemplar de la qüestió i dels referents filosòfics, proposa endinsar-se en aquest món, marcat per les xarxes socials, la virtualitat, la robòtica i la maquinització i el poder de les dades i la informació, des del punt de vista ètic. Perquè com a creació humana, aquesta ha de poder ser ordenada, interpretada comptant amb l’ètica.

En paraules de l’autor: “El desenvolupament exponencial de la robòtica aplicat en tots els camps de la vida exigeix, per part de la ciutadania, criteris clars, un diàleg públic interdisciplinari, un debat al bell mig de l’àgora a fi de determinar com volem que sigui la societat del demà. La tecnologia desbocada ens pot conduir al pitjor dels mons possibles. Necessitem consolidar un humanisme tecnològic de base àmplia...”

Per un debat sobre els canvis que el món tecnològic genera en la nostra societat.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de L'ètica algorítmica

© Arxiu de l'autor

Francesc Torralba Roselló (Barcelona, 1967) és doctor en Filosofia i en Teologia. En l’actualitat és catedràtic acreditat de la Universitat Ramon Llull i imparteix cursos i seminaris en altres universitats d’Espanya i Amèrica. Compagina la passió per educar amb la d’escriure i divulgar el seu pensament. Dirigeix el Ramon Llull Journal of Applied Ethics i l’anuari Ars Brevis de la Fundació Blanquerna i és vicepresident de la Societat Hispànica ...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
L_etica_algoritmica.pdf
Descarregar 385,2 K

Premis

Fitxa tècnica

Data de publicació: 26/10/2022 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-8061-1 | Codi: 10305881 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Llibres a l'Abast | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de L'ètica algorítmica

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir