Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Residuals o independents?

Quan es trenquen els ponts
Editorial: Pòrtic Edicions
Col·lecció: FORA COL·LEC
Nombre de pàgines: 72

Sinopsi de Residuals o independents?:

Jordi Pujol aborda els reptes i condicionants actuals de la relació Catalunya ? Espanya
La relació entre Catalunya i Espanya es troba en un procés d'involució que, segons Jordi Pujol, s'ha accelerat molt en tots els camps. La pressió del conjunt de l'Estat s'ha accentuat sense gaires diferències de color polític, i actualment Catalunya es veu empesa a un procés de residualització. Si es fa un repàs dels episodis més significatius de la relació entre Catalunya i Espanya de les últimes dècades, es constata que l'actitud catalana de responsabilitat i de solidaritat no ha estat corresposta. Ben al contrari. L'Estat ha practicat i practica una política que trenca els ponts, els "ponts de diàleg" que defensaven Salvador Espriu i tota una generació.El 30 de març de 2011, l'expresident de la Generalitat de Catalunya va fer públiques unes reflexions en una conferència que reproduïm íntegrament i que va sacsejar moltes consciències, per la revisió d'alguns plantejaments. «Després de molts anys de mirar de dissuadir els qui optaven per l'independentisme -va manifestar Jordi Pujol-, ara em trobo que no tinc arguments per rebatre'ls. Llevat del de la seva difícil viabilitat i del seu risc intern». Per evitar els perills tant de la inèrcia com del simplisme, convé llegir aquest llibre. 
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Residuals o independents?

Jordi Pujol Soley (Barcelona, 1930) Ha estat president de la Generalitat de Catalunya entre 1980 i 2003, després que la coalició que encapçalava, Convergència i Unió, fos la que obtingués més representació en les sis eleccions al Parlament de Catalunya a què es va presentar, en algunes ocasions amb majoria absoluta. El juliol del 2014 va confessar públicament l’existència d’uns diners no declarats a Andorra.

... Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 16/06/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9809-188-5 | Codi: 171542 | Format: 13,5 x 19,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: FORA COL·LEC | Sentit de lectura: Occidental

Blog

Eppur Si Muove. Residuals o independents? Quan es trenquen els ponts

Vam rebre fa poc el llibre que recull la conferència Residuals o independents? Quan es trenquen els ponts que va fer Jordi Pujol fa uns mesos, i li vam demanar a en Toni Aira, que en sap un munt de Comunicació i Política, que ens en fes una ressenya pel Nosaltres. Aquí la teniu:

Una recent enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) demostra que alguna cosa s’està movent a Catalunya. Més i tot, que alguna cosa s’ha estat movent en els últims anys al país. O millor dit, que molta gent s’ha estat movent en els últims temps respecte de l’eix ideològic que té en una punta el sobiranisme i en l’altra l’espanyolisme. I Jordi Pujol, un cop més, ha demostrat com exemplifica, malgrat el seu teòric enretirament, allò que s’entén per líder. Perquè ell, respecte de molts dels de la seva generació, el moviment l’ha començat força abans i apunta maneres d’arrossegar-hi molts altres.

Residuals o independents? Quan es trenquen els ponts (Pòrtic). De la conferència se n’ha fet llibre, i aquest paga molt la pena de llegir-lo i de guardar-lo perquè en un futur no gaire llunyà se’n podrà valorar més i millor el valor. Perquè d’aquí a no gaire, cada dia ho veig més clar, o serem residuals o serem independents. El comptador ha començat a córrer (molt). I el testimoni del president Pujol n’és una prova d’aquelles que el mític Sherlock Holmes sentenciaria com a concloents. “Elemental, estimat Watson”. Havia de passar, però poc que ens pensàvem que passés. Aquesta és la gran paradoxa que recull aquest breviari que es llegeix en minuts. Que s’endrapa en minuts. Però que necessita d’una digestió pausada.

(...)

Totes les opinions de Residuals o independents?

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir