Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Visió i signe

La pintura de Ràfols-Casamada
Editorial: Edicions 62
Temàtica: Art
Col·lecció: Llibres a l'Abast

Sinopsi de Visió i signe:

La pintura de Ràfols Casamada.

Albert Ràfols Casamada acaba d’assolir la vuitena dècada. Amb l’admirable vitalitat imaginativa que desenvolupa en la impressionant gamma de colors nous de la seva obra recent, l’artista ens dóna una nova lliçó de senzillesa. En efecte, el resultat artístic d’aquests últims anys de treball sorprèn un cop més. La llegendària curiositat vital i el dinamisme intel·lectual de l’artista coincideixen i ens acosten a un complex reducte d’initimitat creativa feta de lectura, escriptura i reflexió. L’art madur de Ràfols Casamada significa una aposta forta per la pintura sense complexos de gènere ni limitacions d’escola. Quasi com sempre, però, tanmateix, realitza un vell somni que només uns pocs creadors encerten aconseguir: la seva pintura neix despreocupada de parentius artístics i aliena a forçades indentitats d’època per afermar-se en projecció creixent sobre les conseqüències de la seva pròpia activitat pictòrica. L’obra de Ràfols Casamada respon a la sensibilitat del seu temps amb una perspicàcia inusual entre els seus companys de generació. Una generació que ha donat una esplendor internacional a l’art de la nostra època, de difícil emulació des de qualsevol punt de vista.

Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Sobre l'autor de Visió i signe

J. F. Yvars és historiador de l'art. Ha estat professor universitari, editor i director de l'Istitut Valencià d'Art Modern (IVAM), del qual és director honorari. Responsable de nombroses exposicions, en sobresurten Lepchitz, Madrid-Barcelona, 1930-1936, Les formes del cubisme; les mostres d'itinerari internacional, de Nove York a Praga, Ràfols-Casamada. PinturaAntoni Clavé; El segle del collage. 

 
Entre les seves darreres obres, destaquen ...

Llegir-ne més

Altres llibres de José Francisco Yvars Castelló

Fitxa tècnica

Data de publicació: 26/01/2006 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6788-9 | Codi: 10029634 | Format: 14,2 x 2 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: Llibres a l'Abast | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Visió i signe

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir