Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Matèria reservada

Els artistes catalans i les biennals de Venècia
Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: L'arquer
Nombre de pàgines: 304

Sinopsi de Matèria reservada:

Matèria reservada és el primer llibre que fa un anàlisi de l'art modern i contemporani, tant català com peninsular, amb el mirall d'excepció de la Biennal de Venècia. Una obra necessària per a la comprensió i l'estudi d'un pòrtic privilegiat de les arts que al llarg dels darrers cent catorze anys ha acollit els debats estètics més punyents de la història de l'art del segle XX. El futurisme, el surrealisme, l'informalisme, l'art pop, l'art conceptual, el land art, el kistch, entre d'altres, adquireixen la seva patent de legitimitat artística en l'arena veneciana.Un relat, doncs, apassionant d'avatars ideològics i de malentesos artístics on els creadors catalans han trobat sempre un espai adient i, en ocasions, polèmic: des dels modernistes (Anglada Camarasa, Ramon Casas, Santiago Rusiñol), passant per la generació noucentista (Eugeni d'Ors, Pere Pruna) o d'avantguarda (Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies), fins als darrers moviments de la postmodernitat.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Matèria reservada

J. F. Yvars és historiador de l'art. Ha estat professor universitari, editor i director de l'Istitut Valencià d'Art Modern (IVAM), del qual és director honorari. Responsable de nombroses exposicions, en sobresurten Lepchitz, Madrid-Barcelona, 1930-1936, Les formes del cubisme; les mostres d'itinerari internacional, de Nove York a Praga, Ràfols-Casamada. PinturaAntoni Clavé; El segle del collage. 

 
Entre les seves darreres obres, destaquen ...

Llegir-ne més

Altres llibres de José Francisco Yvars Castelló

Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 18/06/2009 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1020-5 | Codi: 10021165 | Format: 14 x 21 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: L'arquer

Totes les opinions de Matèria reservada

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir