Grup62
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Cabotatge mediterrani

Pròleg de Jesús Revelles
Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Nombre de pàgines: 156

Sinopsi de Cabotatge mediterrani:

El 9 de març del 1956, Pla s'embarcava a Barcelona per emprendre una travessia que el va dur, fins al 19 d'abril, a recórrer les costes de França, Itàlia i Grècia. El viatge es va traduir sobre la marxa en una quarantena d'anotacions de diari (publicades el 2014 a La vida lenta) i en disset «Cartas del Mediterráneo» aparegudes a la revista Destino, però sobretot va donar lloc, anys després, a un llibre extraordinari. Com apunta el professor Jesús Revelles i Esquirol en el pròleg d'aquesta edició, la reelaboració «literaturitzada», al cap del temps, de les notes de viatge d'un periodista i dietarista atent a tot el que veu és una de les operacions literàries més característiques de Pla, i ateny un altíssim nivell d'excel·lència en aquest Cabotatge mediterrani (1956), que el 1971 va ser inclòs amb quatre títols més dins el volum 18 de l'Obra Completa i que arriba ara per primera vegada a les llibreries en un volum independent.

Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Cabotatge mediterrani

©  Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Xavier Miserachs © Hereves de Xavier Miserachs.

Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és unànimement considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX. Periodista, escriptor i viatger incansable, és autor d’una obra completa de quaranta-cinc volums i més de trenta mil pàgines, entre les quals destaquen obres excelses com El quadern gris, Aigua de mar, les sèries d’Homenots o El carrer Estret. Encetada el 1966 amb l’extraordinari El quadern gris, és un dels tresors més v...

Llegir-ne més

Per què llegirCabotatge mediterrani

1

Cabotatge mediterrani recull textos de Josep Pla que actualment no es trobaven a llibreries.

2

Josep Pla és el gran autor de la literatura catalana, incontestable i de gran prestigi. Exhibeix una de les millors proses que ha donat la cultura catalana.

3

Aquesta és una ocasió esplèndida per entrar en l’obra de l’escriptor de Palafrugell i descobrir la seva prosa valuosíssima.

4

El text d’aquesta edició revisada inclourà un pròleg del Dr. Jesús Revelles, estudiós de l’obra de Pla.

Fitxa tècnica

Data de publicació: 07/11/2018 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-17420-21-5 | Codi: 10228028 | Format: 13 x 20,5 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Cabotatge mediterrani

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir