Grup62
Cabotatge mediterrani
Pròleg de Jesús Revelles
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Cabotatge mediterrani

Pròleg de Jesús Revelles
Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Nombre de pàgines: 156

Sinopsi de Cabotatge mediterrani:

«Un magnífic passeig pel Mediterrani viscut, desitjat, enyorat i alhora preferit per Pla.» Jesús Revelles

El 9 de març del 1956, Pla s'embarcava a Barcelona per emprendre una travessia que el va dur, fins al 19 d'abril, a recórrer les costes de França, Itàlia i Grècia. El viatge es va traduir sobre la marxa en una quarantena d'anotacions de diari (publicades el 2014 a La vida lenta) i en disset «Cartas del Mediterráneo» aparegudes a la revista Destino, però sobretot va donar lloc, anys després, a un llibre extraordinari. Com apunta el professor Jesús Revelles i Esquirol en el pròleg d'aquesta edició, la reelaboració «literaturitzada», al cap del temps, de les notes de viatge d'un periodista i dietarista atent a tot el que veu és una de les operacions literàries més característiques de Pla, i ateny un altíssim nivell d'excel·lència en aquest Cabotatge mediterrani (1956), que el 1971 va ser inclòs amb quatre títols més dins el volum 18 de l'Obra Completa i que arriba ara per primera vegada a les llibreries en un volum independent.

Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Cabotatge mediterrani

Sobre l'autor de Cabotatge mediterrani

Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és unànimement considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX. Periodista, escriptor i viatger incansable, és autor d’una obra completa de quaranta-cinc volums i més de trenta mil pàgines, entre les quals destaquen obres excelses com El quadern gris, Aigua de mar, les sèries d’Homenots o El carrer Estret. Encetada el 1966 amb l’extraordinari El quadern gris, és un dels tresors més v...

Llegir-ne més

Per què llegirCabotatge mediterrani

1

Cabotatge mediterrani recull textos de Josep Pla que actualment no es trobaven a llibreries.

2

Josep Pla és el gran autor de la literatura catalana, incontestable i de gran prestigi. Exhibeix una de les millors proses que ha donat la cultura catalana.

3

Aquesta és una ocasió esplèndida per entrar en l’obra de l’escriptor de Palafrugell i descobrir la seva prosa valuosíssima.

4

El text d’aquesta edició revisada inclourà un pròleg del Dr. Jesús Revelles, estudiós de l’obra de Pla.

Fitxa tècnica

Data de publicació: | Idioma: Català | ISBN: 978-84-17420-21-5 | Codi: 10228028 | Format: 13 x 20,5 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Cabotatge mediterrani

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir