Grup62
Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Còmplices per la llengua

Cartes 1948-1979

Sinopsi de Còmplices per la llengua:

Un testimoni emocionant de la relació entre dos homenots units per l’admiració, el respecte i la cordialitat.

L’escriptor Josep Pla (1897-1981) i el lingüista Francesc de B. Moll (1903-1991) van estar units pel respecte i l’admiració que sentien l’un per l’altre i per un corrent de fonda cordialitat. Com explica Josefina Salord, curadora del volum, d’ençà que es van conèixer, la primavera del 1948, «van mantenir una relació intermitent i una amistat sostinguda fins al final de les seves vides». El que més els va unir va ser la passió compartida per la llengua; Moll s’esmerçava a completar el diccionari que més vastament en retrata la riquesa i la varietat dialectal, i Pla provava de contribuir a la tasca ingent de Moll amb tota mena de suports.

La present edició de la correspondència conservada entre aquests dos personatges fonamentals de la nostra cultura (quaranta-sis cartes creuades entre 1948 i 1979) revela la intensitat afectiva de la seva relació i exposa una faceta pràcticament desconeguda de Pla: la de valedor a ultrança del Diccionari català-valencià-balear. A més de les cartes entre els dos, s’editen també les dotze cartes creuades entre 1961 i 1965 amb l’aleshores alcalde de Barcelona, Josep M. de Porcioles, que Pla va aconseguir que contribuís a finançar la refecció dels dos primers volums del diccionari.

El volum s’enriqueix amb l’edició dels nou escrits en què Pla va parlar públicament de Moll (incloent-hi l’homenot que li va dedicar) i quatre escrits de Moll dedicats a Pla, un dels quals inèdit fins ara.

Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre els autors de Còmplices per la llengua

Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és unànimement considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX. Periodista, escriptor i viatger incansable, és autor d’una obra completa de quaranta-cinc volums i més de trenta mil pàgines, entre les quals destaquen obres excelses com El quadern gris, Aigua de mar, les sèries d’Homenots o El carrer Estret. Encetada el 1966 amb l’extraordinari El quadern gris, és un dels tresors més v...

Llegir-ne més

Francesc de B. Moll (Ciutadella, 1903 – Palma, 1991), lingüista, filòleg i editor menorquí establert a Mallorca, va ser el principal col·laborador d’Antoni M. Alcover, i l’encarregat de culminar l’edició dels deu volums de l’ingent Diccionari català-valencià-balear, que és en gran mesura obra seva. El 1971 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Complices_per_la_llengua.pdf
Descarregar 445,84 K

Fitxa tècnica

Data de publicació: 28/06/2023 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-19734-00-6 | Codi: 10324960 | Format: 13,7 x 20 cm. | Presentació: Tapa dura amb sobrecoberta | Col·lecció: L'ANCORA

Totes les opinions de Còmplices per la llengua

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir