Grup62
Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

La cendra de la vida: Narracions 1949-1967

Col·lecció: L'ANCORA
Nombre de pàgines: 1000

Sinopsi de La cendra de la vida: Narracions 1949-1967:

Un esdeveniment literari. Per primera vegada tota la narrativa de Pla reunida en un volum.

Ningú posa en dubte que Josep Pla és un escriptor de primeríssima línia, però en la consideració general que en tenim és sobretot un escriptor de memòries, de llibres de viatges, de biografies, de reportatges i de guies geogràfiques o culinàries abans que un narrador. I, en canvi, ell mateix no es va cansar de dir que la seva primera vocació com a escriptor, de jove, havia estat la de ser un narrador. Aquest volum es proposa corroborar que Josep Pla es compta entre els clàssics indiscutibles de la narració en català, i ho vol fer reunint, per primera vegada, totes les narracions que l’escriptor, quan es va enfrontar al projecte de fixar la seva obra completa després de la guerra, va donar en versió definitiva (totes les que no són mer relat autobiogràfic i que entren en el camp de la ficció).

El volum contindrà trenta-quatre relats inclosos en diversos volums de l’Obra Completa: vuit d’El quadern gris, quatre d’Aigua de mar i vint-i-dos de La vida amarga. El text de totes aquestes narracions s’ha fixat tenint a la vista les diverses edicions que Pla en va fer a partir del 1949, i corregint un bon nombre de lliçons defectuoses a la vista dels manuscrits.

L’edició contindrà, també, una biografia de cadascuna de les narracions que s’hi inclouen, identificant totes les formes en què Pla les va publicar, en diaris, revistes i llibres, abans i després de la Guerra Civil.

Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de La cendra de la vida: Narracions 1949-1967

Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és unànimement considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX. Periodista, escriptor i viatger incansable, és autor d’una obra completa de quaranta-cinc volums i més de trenta mil pàgines, entre les quals destaquen obres excelses com El quadern gris, Aigua de mar, les sèries d’Homenots o El carrer Estret. Encetada el 1966 amb l’extraordinari El quadern gris, és un dels tresors més v...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9710-328-2 | Codi: 10286472 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Tapa dura amb sobrecoberta | Col·lecció: L'ANCORA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de La cendra de la vida: Narracions 1949-1967

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir