Grup62
Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

La cendra de la vida: Narracions 1949-1967

Col·lecció: L'ANCORA
Nombre de pàgines: 840

Sinopsi de La cendra de la vida: Narracions 1949-1967:

Un esdeveniment literari. Per primera vegada tota la narrativa de Pla reunida en un volum.

Josep Pla és un clàssic indiscutible, però se’l sol considerar un escriptor de memòries, de llibres de viatges, de biografies, de reportatges i de guies geogràfiques o culinàries molt abans que un narrador. I, en canvi, ell mateix no es va cansar de dir que la seva primera vocació, de jove, havia estat la de dedicar-se a la narrativa. De fet, dels quatre llibres amb què es va donar a conèixer entre 1925 i 1927, tres eren en tot o en part obres de narrativa. I a partir del 1949, primer a la Selecta i després a Destino, va publicar noves versions dels textos de vint anys enrere i n’hi va afegir de nous, amb un propòsit manifest: «posar sobre el paper, escalonades, un seguit d’escenes de la vida humana, escenes molt diverses, amb la misèria i la bellesa barrejades, alternant el vici i la virtut, la línia del sentiment i la línia trencada de la insanitat ». Volia deixar inventariades, així, unes «reminiscències de la cendra de la vida» en modalitats diverses de ficció.

Aquest volum aplega, en una edició revisada de cap i de nou, trenta-quatre narracions que Pla va publicar com a definitives entre el 1949, quan va sortir Coses vistes a la Selecta, i el 1967, quan va sortir a Destino La vida amarga. És un conjunt monumental (ampliat amb dos textos més que s’editen en apèndix) que ha de permetre de resituar Josep Pla, no únicament com un prosista excepcional, sinó també com un dels grans narradors catalans del segle xx.

Dins del conjunt de l’Obra Completa, les narracions que Pla en algun moment havia publicat com a tals van quedar repartides en tres volums (El quadern gris, Aigua de mar i La vida amarga), on es barregen amb altres textos. Jordi Cornudella, responsable editorial de les edicions de Josep Pla des de fa prop de quinze anys, ha recopilat ara el conjunt de narracions i n’ha fixat de nou el text tenint a la vista totes les edicions precedents.

Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de La cendra de la vida: Narracions 1949-1967

©  Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Xavier Miserachs © Hereves de Xavier Miserachs.

Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és unànimement considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX. Periodista, escriptor i viatger incansable, és autor d’una obra completa de quaranta-cinc volums i més de trenta mil pàgines, entre les quals destaquen obres excelses com El quadern gris, Aigua de mar, les sèries d’Homenots o El carrer Estret. Encetada el 1966 amb l’extraordinari El quadern gris, és un dels tresors més v...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
La_cendra_de_la_vida.pdf
Descarregar 587,83 K

Fitxa tècnica

Data de publicació: 24/11/2021 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9710-328-2 | Codi: 10286472 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Tapa dura amb sobrecoberta | Col·lecció: L'ANCORA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de La cendra de la vida: Narracions 1949-1967

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir