Grup62
Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Periodisme i llibertat: Cartes 1920-1950

Sinopsi de Periodisme i llibertat: Cartes 1920-1950:

Un epistolari imprescindible que aporta informació essencial de la cultura i la política de la Catalunya de la primera meitat del segle XX.

Joan Estelrich i Josep Pla van ser companys de generació i van tenir molt de tracte. El centenar de cartes que aplega aquest volum cobreixen un període de trenta anys, de 1920 a 1950, i il·lustren amb vivor les respectives trajectòries, que van tenir un espai permanent d’intersecció al voltant de la persona de Francesc Cambó, líder del catalanisme conservador i mecenes. Estelrich n’era secretari i en liderava les empreses culturals, i va desplegar una intensa activitat tant a Catalunya com a l’estranger. Per als seus propòsits —i els de Cambó—, Pla es va convertir ben aviat en un col·laborador indispensable, també a escala catalana i a escala internacional.

Sílvia Coll-Vinent ha editat, prologat i anotat curosament les cartes per guiar el lector tot al llarg de la correspondència, que comença amb una fase de més intimitat durant la Dictadura de Primo de Rivera, es refreda una mica en els anys de la República, sofreix un parèntesi que abraça la Guerra Civil i la primera postguerra i es reprèn des del distanciament a partir del 1947. Per completar aquest corpus documental apassionant i il·luminador, es recullen en apèndix textos inèdits i articles esparsos que donen testimoni de la relació entre dos autèntics homenots del segle XX.

Un epistolari imprescindible que aporta informació essencial de la cultura i la política de la Catalunya de la primera meitat del segle XX.

Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre els autors de Periodisme i llibertat: Cartes 1920-1950

©  Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Xavier Miserachs © Hereves de Xavier Miserachs.

Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és unànimement considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX. Periodista, escriptor i viatger incansable, és autor d’una obra completa de quaranta-cinc volums i més de trenta mil pàgines, entre les quals destaquen obres excelses com El quadern gris, Aigua de mar, les sèries d’Homenots o El carrer Estret. Encetada el 1966 amb l’extraordinari El quadern gris, és un dels tresors més v...

Llegir-ne més

Joan Estelrich (Felanitx, 1896 – París, 1958), assagista i polític, va ser secretari de Francesc Cambó i va tenir un paper clau en totes les seves empreses culturals. Des del 1923, quan es va crear, i fins a la seva mort el 1958, va ser el director de la Fundació Bernat Metge. Va desplegar una àmplia activitat internacional.

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Periodisme_i_llibertat.pdf
Descarregar 464,9 K

Fitxa tècnica

Data de publicació: 09/11/2022 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9710-342-8 | Codi: 10305878 | Format: 13,7 x 20 cm. | Presentació: Tapa dura amb sobrecoberta | Col·lecció: L'ANCORA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Periodisme i llibertat: Cartes 1920-1950

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir