Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Després del terratrèmol

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 160

Sinopsi de Després del terratrèmol:

Una experiència on descobreixes moltes veritats sobre la compassió, el coratge i la natura del sofriment humà.
El 1995, dos fets van transformar el paisatge físic i social del Japó: al gener, el terratrèmol de Kobe, que va destrossar milers de vides, i al març, l'atac amb gas enverinat al metro de Tòquio en hora punta. Arran d'aquestes dues tragèdies, Haruki Murakami va abandonar la seva vida a l'estranger i va tornar a casa perquè no podia desentendre's del patiment del seu país.El terratrèmol va motivar aquest recull de relats que teniu a les mans: sis històries que narren les vides trasbalsades d'uns personatges que s'enfronten amb esdeveniments tan surreals com creïbles i que lluiten per tirar endavant en una situació extrema. El terratrèmol mateix és el personatge més esfereïdor del llibre; apareix i desapareix de manera imperceptible però colpeix les vides d'aquests personatges desemparats. El mal terrible, visible a tot arreu, és en realitat menys extrem que el crit inconsolable d'una nació ferida per sempre, una experiència en la qual Murakami descobreix moltes veritats sobre la compassió, el coratge i la natura del sofriment humà.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Després del terratrèmol

© Ivan Giménez / Tusquets Editores

Haruki Murakami (Kyoto, 1949) és l’escriptor més aclamat i llegit de la literatura japonesa actual. Traduït a cinquanta llengües, amb les seves novel·les ha guanyat premis prestigiosos com ara el Noma, el Tanizaki, el Yomiuri, el Franz Kafka, el Jerusalem Prize o el Hans Christian Andersen. L’any 2011 va ser reconegut amb el Premi Internacional Catalunya, i el 2023, amb el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres. Editorial Empúries ha publica...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 07/02/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-834-0 | Codi: 174930 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

Després del terratrèmol, d'Haruki Murakami

Després del terratrèmol ha estat el meu primer Murakami, però no crec que sigui l’últim. Tenia moltes ganes de valorar per mi mateixa aquest autor, que sempre veig a les travesses per al Nobel. És evident, tot just encetar el llibre, que té un estil propi, depurat, poètic, blanc, que ens permet entrar en el relat des de molt a prop i amb la mateixa cadència que viuen els personatges. Un ritme lent que es veu sacsejat per l’arribada del terratrèmol de Kobe. Recordo bé les imatges de la desgràcia, tot i que ja fa gairebé vint anys que va passar. Tanmateix, us dic amb franquesa que no tinc clar si les recordo perquè les vaig enregistrar a la memòria visual o bé perquè en Murakami me les hi acaba de posar. I no és que en parli massa directament, del terratrèmol. No ens l’explica… senzillament hi és.

En aquests sis relats –alguns més estrafolaris que altres- hi ha alguna cosa que es trenca. No només ho fa la terra sota els peus, sinó també les parelles (us recomano el darrer conte i el primer), les rutines, les relacions de cadascú amb les seves misèries més íntimes… Si voleu que us digui, mentre el llegia –intercalat amb una altra obra de no ficció- pensava “vols dir que anem bé?”, perquè hi ha moments que és molt… no sé com dir-vos-ho… rar. Ara bé, vist amb perspectiva, trobo que les imatges que troba l’autor són bones, memorables. Estic recordant ara mateix un fragment on es descriu com es construeix una foguera a la platja i és una filigrana, plena de bellesa plàstica i ordre narratiu: l’acció transcorre en primer pla però pel fons va passant el foc, la calor, la creació i la destrucció… bellíssim!

Us he triat una cita del relat que es titula Tailàndia. Li diu un xofer tailandès a una doctora japonesa que du un pes enorme a dins, “una pedra”:

És una cosa ben curiosa, això dels terratrèmols. Ens pensem que el terra que trepitgem és dur i inamovible. Fins i tot hi ha l’expressió “tocar de peus a terra”. Però un dia, de sobte, ens adonem que no és així. El terra i les roques, que ens pensàvem que eren ben sòlids, es desfan com si fossin líquids.

La literatura, per sort, roman.

Totes les opinions de Després del terratrèmol

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir