Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Diari d'Escània i Univers endins

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 160

Sinopsi de Diari d'Escània i Univers endins:

De l'autor guardonat amb el Premi Nacional de Literatura 2012
Això és un llibre doble, fet d'un dietari breu i un poema llarg escrits de mitjan juny a mitjan juliol del 1980 al sud de Suècia. Si no s'havia publicat fins ara és perquè una de les dues meitats, la que és en vers, es va perdre poc després de ser escrita i no es va deixar recuperar fins passats més de trenta anys. I totes dues parts són igualment imprescindibles. Perquè el Diari d'Escània i Univers endins no s'assemblen gens però van junts. Els versos comencen amb la terra dels morts i la prosa comença esmolant la dalla. Entre els esdeveniments de cada dia que anota el dietari hi ha l'escriptura del poema, i el poema indaga sobre els mals remeis del món observant la vida més pròxima. I, és clar, al darrere de la prosa exactíssima i del discurs poètic hi ha la mà mestra del mateix escriptor captivant l'interès dels lectors des del mateix lloc i des del mateix moment.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Diari d'Escània i Univers endins

Enric Casasses, destre en mai saber, suposat poeta, prosista d'estranquis, cantant sense cantar, acadèmic de cap acadèmia, dibuixant pocatraça i lingüista d'orella, ha publicat versos en llibres (Uh, Canaris fosforescents, Coltells, Bes nagana...) i en discos (La tonalitat de l'infinit, N'ix, Tira-li l'alè...), i també proses, tant en forma de poemes (De la nota del preu del sopar del mosso) com amb forma d'articles (El poble del costat). La s...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 07/02/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-822-7 | Codi: 174932 | Format: 14 x 22 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

Diari d'Escània i Univers endins, d'Enric Casasses

Diari d’Escània i Univers endins és el darrer llibre que ha publicat el popular poeta català Enric Casasses (Barcelona, 1951).

Com ja deveu haver vist, no té un títol sinó dos. I és que aquest llibre no és altra cosa que un díptic, una obra literària que conté un diari i un poema llarg, en prosa i vers respectivament, que l’autor va escriure simultàniament l’any 1980, fruit d’una estada que va fer durant uns mesos a Escània, una petita regió del sud de Suècia, d’on era natural la seva parella.

Tot i que van ser escrits fa més de trenta anys, l’Enric Casasses ens explica al pròleg totes les aventures que aquests dos textos han viscut -viatges i pèrdues en pisos d’amics- durant tots aquests anys fins que els ha retrobat, i que han acabat en una revisió i posterior publicació.

Tant el diari com el poema mostren la vida diària que portava la parella al petit poble suec: una vida rural, de contacte directe amb la natura i les petites coses, compartida amb l’avi d’ella fins la sobtada mort d’aquest, un mes després de l’arribada de la parella a Escània.

Un dels fils conductors més clarament identificables que comparteixen els dos textos és l’amistat i les vivències que van compartir el poeta amb l’avi pagès, és a dir, la relació que es va crear en poc temps entre ells.

A continuació, Nosaltres, us deixo amb uns versos del poema que està concebut com un romanç clàssic amb rima assonant:

que un pensament sol
és com un moment,
sol i separat
no té moviment,
és un mal retrat
sempre somrient,
no la veritat,
que s’està movent
com el cuc que es mou
al bec de l’ocell

Totes les opinions de Diari d'Escània i Univers endins

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir