Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Hipnofòbia

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT-BETA
Nombre de pàgines: 224

Sinopsi de Hipnofòbia:

Una novel·la sobre els límits de la ciència i els sacrificis que estem disposats a fer per aconseguir un objectiu

Per què dormim? És veritat que el cervell necessita descansar, o és una manera d'ocultar el seu veritable potencial? En un búnquer secret de l'exèrcit americà, el doctor Metcalf ha trobat la manera d'accedir al Poder, la força secreta de la ment, i té una idea molt clara de com l'ha de fer servir. El general Sandcliff és l'únic que pot evitar que el doctor s'infiltri en els nostres somnis i acabi controlant la humanitat. Podrà aturar l'home més perillós del món? Insomnes, aviat sabrem on està disposat a arribar per aconseguir-ho.Hipnofòbia és una història d'intriga amb tocs fantàstics, que utilitza una estructura inspirada en les sèries de televisió i pren com a referents l'horror gòtic de Lovecraft i Poe, els còmics dels X-Men, Shakespeare o les pel·lícules de Brian de Palma.Salvador Macip planteja a Hipnofòbia el tema de la manipulació dels individus i la societat des d'un poder a l'ombra. 

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Hipnofòbia

© Víctor P. de Óbanos

Salvador Macip (Blanes, 1970) és metge, investigador i escriptor. Dirigeix un grup de recerca a la Universitat de Leicester, on és catedràtic del Departament de Biologia Molecular i Cel·lular, i també és catedràtic i investigador dels Estudis de la Salut de la UOC. Ha publicat una quarantena d’obres, entre novel·les, assaigs i llibres infantils. Ha estat traduït a nou llengües i ha guanyat premis com el Joaquim Ruyra (2010), el Carlemany (2012...

Llegir-ne més

Coneix-ne més sobre Hipnofòbia

Fitxa tècnica

Data de publicació: 03/04/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-304-5 | Codi: 171589 | Format: 13 x 21 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT-BETA

Blog

Ja sé el secret d'en Salvador Macip... Hipnofòbia!

No us heu preguntat mai com és que en Salvador Macip pot fer tantes coses i tan ben fetes? Sempre que veig el seu currículum em sento aclaparada… Bé, em sentia així fins que he llegit Hipnofòbia. Entre Nosaltres, crec que l’autor ha comès un gran error i ha posat al descobert l’única fórmula possible per aconseguir arribar a aquesta increïble capacitat de treball que té: no dormir! Ara ja ho sé i confio que, amb un bon entrenament, jo també podré aconseguir-ho! Amb tot -per més que no el conec personalment- en Salvador sembla una persona cordial i afable, així que potser no, que no és aquest el sistema que fa servir! Perquè els protagonistes de la novel·la, aquests superhomes que a base de no dormir poden fer  mooooooltes coses, són de tot menys afables!

I és que la novel·la va, precisament, de com el poder de la ment pot ser dominat fins a uns límits inimaginables a base de controlar els efectes del son sobre el nostre organisme. Uns efectes brutals: La bèstia que havia sortit del capoll era filla de l’abisme. El monstre engendrat pel son de la raó. Però no us en vull explicar massa, perquè la trama és d’aquelles que si n’expliques més del compte perd la gràcia. Només us diré que el Macip home de ciència hi ha deixat una empremta (Qualsevol malaltia que no se sap d’on ve s’acaba encolomant a un virus) tant o més forta que la del Macip home de lletres, que ha escampat Shakespeare o H.P. Lovecraft ara i adés (No dormis més! Macbeth assassina el son.).

Aquesta Hipnofòbia ha guanyat el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura i em sembla una gran elecció. Penso que el plaer per la lectura s’aconsegueix, especialment entre els joves, amb novel·les com aquesta, amb molt de ritme, una trama versemblant plena d’intriga, uns personatges propers als nois i noies de casa nostra… I qui sap si després se senten també encuriosits per Shakespeare. Que sigui fructífer començar en ordre invers em sembla ben bé impossible!

Bé, us deixo que vaig a fer-me un parell de cafès ben negres, a veure si començo l’entrenament i abans de Sant Jordi ja m’he llegit totes les novetats literàries! Visca la Bibliofília!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de Hipnofòbia

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir