Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Jan Karski

Yannick Haenel

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Traductor: Anna Torcal García
Nombre de pàgines: 144

Sinopsi de Jan Karski:

L'apassionant història d'un resistent polonès de la II Guerra Mundial
Varsòvia, 1942. Polònia ha estat devastada per la doble ocupació dels nazis i els soviètics. Jan Karski és un dels missatgers i informadors de la Resistència polonesa proper al govern i exiliat a Londres. Karski aconsegueix que dos jueus el deixin entrar clandestinament al gueto, per tal que expliqui als Aliats el que hi està passant i els adverteixi que els jueus d'Europa estan sent exterminats. Jan Karski travessa l'Europa en guerra, alerta els anglesos i arriba fins al president dels EUA d'aleshores, Roosevelt. Trenta-cinc anys més tard, explicarà en primera persona la seva gran missió de l'època a Shoah, la famosa pel·lícula de Claude Lanzmann.La gran pregunta és: per què els Aliats van permetre i tolerar l'extermini dels jueus d'Europa? Aquest llibre, utilitzant els recursos de la crònica documental i, també, de la ficció, explica la vida d'aquest gran aventurer. Jan Karski encarna la figura tràgica del missatger que no va voler ser escoltat. Va viure sent conscient de l'abandó dels jueus d'Europa per part dels Aliats. 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Fitxa tècnica

Data de publicació: 03/06/2010 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-646-9 | Codi: 10031464 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA | Traductor: Anna Torcal García

Blog

Jan Karski

Jan Karski és el nom del correu entre la Polònia ocupada pels nazis i és el protagonista, o si més no el testimoni de tot el llibre. A aquest personatge se li encarrega explicar la situació dels jueus sota el domini nazi, el seu imminent extermini, al govern polonès a l’exili, als Aliats i al món en general. Sota aquest fil conductor, veiem un Jan Karski menjat pels malsons de tot allò que va veure i que sobretot va recordar, ens retrata una societat on la humanitat ha desaparegut i on tots els valors queden amagats darrere de les aparences i els interessos.

Totes les opinions de Jan Karski

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir