Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Jo, jo, jo...i Shakespeare

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Traductor: Carlota Vallès Ferré | Michael Steinmetz
Nombre de pàgines: 312

Sinopsi de Jo, jo, jo...i Shakespeare:

Ja és prou difícil que un home i una dona comparteixin la vida, però quan, a més, han de compartir el cos, tot plegat es complica molt. La Rosa no té sort amb l'amor, troba molt a faltar el seu antic company, en Jan, i la seva vida li sembla avorridíssima. Convençuda que en Jan és l'amor de la seva vida, la Rosa decideix posar remei a la seva infelicitat i es deixa hipnotitzar per un mag que al·lega que pot fer viatjar la gent en el temps. Aviat es trobarà reencarnada en un cavaller que s'està batent en duel. Som a l'any 1594 i aquest cavaller es diu William Shakespeare. I la Rosa no se'n podrà alliberar i tornar al present fins que no descobreixi què és l'amor de veritat, i només compta amb l'ajuda d'un Shakespeare enamoradís i inconstant. Entre discussió i discussió, compartint el mateix cos, s'adonaran que abans de poder estimar ningú han d'aprendre a estimar-se a ells mateixos.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Jo, jo, jo...i Shakespeare

© Hergen Schimpf

David Safier, un dels autors més famosos dels darrers anys, va néixer a Bremen el 1966. Es va donar a conèixer com a guionista de sèries de televisió d’èxit com Mein Leben und Ich (La meva vida i jo), Nikola i Berlin, Berlin. Ha estat guardonat amb el premi Grimme i el premi TV d’Alemanya, i amb un Emmy als Estats Units. Les seves novel·les Maleït Karma (Empúries, 2010), Jesús m’estima (Empúries, 2010), Jo, jo, jo... i Shakespeare (Empúries, 2...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 25/10/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-749-7 | Codi: 174727 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA | Traductors: Carlota Vallès Ferré | Michael Steinmetz | Sentit de lectura: Occidental

Blog

Què dir de Shakespeare que no s'hagi dit ja? Aquí ho tenim!

Algunes persones no n’aprenem mai…

Ja tinc les entrades per veure la propera representació de Coriolà de William Shakespeare que s’estrenarà al Teatre Lliure d’aquí a 4 mesos. Crec que aquesta vegada m’ho passaré bé; el seu director, Àlex Rigola, t’agradarà o no, però sempre resulta interessant. La meva estimació per l’autor de Stratford no sempre m’ha portat pel bon camí: la presumpció i la falta de comprensió han acompanyat la majoria de les adaptacions que s’han fet tant de la vida com de les obres de Shakespeare.

Per això, per a mi, trobar-me amb una novel·la sense pretensions com Jo, jo, jo… i Shakespeare de David Safier, del qual ja m’havia llegit Jesús m’estima, ha estat un divertidíssim i refrescant entreteniment. L’autor adverteix a les primeres pàgines que el que llegirem no té cap fonament històric —aquesta advertència, per cert, la podrien portar algunes novel·les històriques (ejem!) serioses, que ara no anomenaré… —; de fet, jo mateixa, sense ser cap experta ni en història ni en biografies de l’època elisabetiana he detectat un parell d’errors garrafals (alguns convenients per a l’argument, d’altres innecessaris i fàcilment evitables) que sí que feririen la sensibilitat dels estudiosos més estrictes i mancats de sentit de l’humor.

Però és que l’autor de Maleït Karma només treballa amb la idea aproximada que qualsevol té d’una època i d’una figura que tantes influències, revisions, paròdies i homenatges han generat. És la idea que té algú com la Rosa —una protagonista que recorda a la Marie de Jesus m’estima, però “amb més pebre al cul”— que haurà de fer un viatge més de 400 anys en el temps, a un país que no és el seu i en un cos que no és ni del mateix sexe que ella per a descobrir qui és realment i què és l’amor veritable. Naturalment, al final, s’adonarà que la veritat estava allà mateix i que no calia viatjar tan lluny per a trobar-la. Això sí: el viatge val la pena i arrancarà unes bones rialles.

Totes les opinions de Jo, jo, jo...i Shakespeare

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir