Grup62
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

La casa de la frontera

Premi BBVA Sant Joan 2017
Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Nombre de pàgines: 336

Sinopsi de La casa de la frontera:

La casa de la frontera és un establiment situat al barri de la duana de Puigcerdà, al bell mig de la ratlla amb França. Des del 1892, quan dos cerdans la van comprar per instal·lar-hi un hostal que pertany a la família Grau.

El dia de la jubilació, mentre apaga per darrera vegada les neveres i els llums de la botiga, la Carme repassa la vida de la seva família –des dels rebesavis fins els fills- i recorda sense nostàlgies la història d’aquesta casa fronterera. Un lloc de pas, on s’hi han encreuat molts destins –aventurers, fugitius o exiliats- i que enmig d’un paisatge imponent, ha estat testimoni d’alguns dels episodis més rellevants que han transformat la Cerdanya i tot el país des de finals del segle XIX fins ara: des de l'última carlinada, la Setmana Tràgica fins a la Guerra Civil, la misèria de la postguerra, l’auge del turisme o la perforació del túnel del Cadí.

Amb una reconstrucció històrica ben travada, movent-se entre el present i el passat, i jugant amb una doble perspectiva de realitat i ficció, Rafael Vallbona ha escrit un fresc del segle XX, una novel·la coral que manté la intriga i l’emoció per una terra i uns personatges que han deixat la seva petja en la història. 

Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de La casa de la frontera

© Arxiu personal de l'autor

Rafael Vallbona (Barcelona, 1960). Escriptor i periodista. Autor d’una seixantena de llibres de tota mena, entre novel·les, no-ficció, poemaris i llibres de viatges, alguns dels quals han estat traduïts al castellà, el francès o l’italià.

Ha guanyat els premis Just Manel Casero i Roc Boronat de narrativa, Amat Piniella i Nès­tor Luján de novel·la històrica, Ernest Udina de periodisme, Columna Jove i Ramon Muntaner de novel·la juvenil, Ferran ...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
LA_CASA_DE_LA_FRONTERA.pdf
Descarregar 514,33 K
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Per què llegirLa casa de la frontera

1

Aquesta novel·la va ser guardonada amb el Premi BBVA Sant Joan l’any 2017.

2

Un fresc del segle XX, una novel·la coral que manté la intriga i l’emoció per una terra i uns personatges que han deixat la seva petja en la història.

Premis

Premi BBVA Sant Joan Guanyador Edició 2017 Saber-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 03/10/2018 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-17420-17-8 | Codi: 10226341 | Format: 12,5 x 19 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de La casa de la frontera

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir