Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

La ciència del futbol

Albert Folch Folch

Nombre de pàgines: 112

Sinopsi de La ciència del futbol:

Albert Folch va néixer l´any 1966 a Barcelona i va estudiar Física a la Universitat de Barcelona. Després d´una estada al Lawrence Berkeley Laboratory, a Califòrnia, va doctorar-se en Ciències Físiques l´any 1994 per la Universitat de Barcelona. Durant el doctorat va jugar de migcampista a l´equip de futbol de la Facultat de Física i Química. Va fer estades postdoctorals al departament de Química del Massachusetts Institute of Technology i al Center for Engineering in Medicine de la Universitat de Harvard, mentre jugava a l´equip de futbol de la Harvard Medical School. Des de l´any 2000, és professor al departament de Bioenginyeria de la Universitat de Washington, a Seattle, on dirigeix un laboratori d´una dotzena d´investigadors que desenvolupa dispositius microfluídics per a estudis cel·lulars. Juga a futbol amateur a la segona divisió de la Greater Seattle Soccer League, on va ser màxim golejador les temporades de primavera i hivern del 2003.La ciència del futbolPer què hi ha futbolistes amb un xut més potent que d'altres? ¿Calen unes característiques innates per aprendre a xutar? ¿Com és que la naturalesa ha condemnat els jugadors a no ser ambidextres? ¿Per què les teories probabilístiques fallen a l'hora de predir les reaccions d'un seguidor del Barça? Trobar una resposta científica a totes aquestes preguntes podria transformar el futbol de manera radical, i aquesta és la intenció d'Albert Folch a La ciència del futbol. Amb un enfocament totalment innovador i imaginatiu, Folch ens guia pel món de la ciència a la llum d'un esport tan popular com és el futbol. I així, revisant les lleis de Newton, els descobriments d'Einstein o els experiments de Foucault des d'una perspectiva insòlita, arribem a la conclusió que «la naturalesa organitza per tots els racons de l'univers una infinitat de partits microscòpics de futbol».
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Fitxa tècnica

Data de publicació: 02/09/2004 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-046-7 | Codi: 10031128 | Format: 14,1 x 21,6 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: BIBLIOTECA UNIVERSAL EMPURIES

Blog

La ciència del futbol, d'Albert Folch

En Marc s’ha llegit La ciència del futbol, de l’Albert Folch, i ens el ressenya per tots Nosaltres:

L’única ciència possible del futbol és que el teu equip guanyi i el rival perdi. Tal dia com avui, doncs, la ciència la sento més britànica que mai, concretament de Manchester!

Però el llibre de l’Albert Folch, La ciència del futbol, no va ben bé d’aquest “forofisme” que m’envaeix. Ell sí que fa honor al títol i, com a professor universitari de ciència que és -i exfutbolista-, busca punts en comú entre la ciència i el futbol. És, doncs, un llibre de divulgació científica per a joves i, en general, per a les persones inquietes en el món de la ciència en general: antropologia, astronomia… Arreu hi ha paral·lelismes que valen per explicar una llei de les que regeixen l’univers (el futboler i l’”estàndard”).

I aquí torna a entrar la meva particular fixació: el Messi és una estrella?, és una divinitat? Esperem veure-ho ben clar la setmana vinent! De moment, conformem-nos aquesta nit a veure poques -per no dir cap- paràboles del CR7, nul·les acceleracions de Benzema i moltes constel·lacions brillants amb Giggs, Rooney i Kagawa!

Que la ciència ens acompanyi!

Totes les opinions de La ciència del futbol

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir