Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

La melancolia dels oficials

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 144

Sinopsi de La melancolia dels oficials:

Guanyador del Premi Lletra d'Or amb "Una educació francesa" (2009).
A la fi dels anys cinquanta, França lluitava per conservar la seva província algeriana. Després d'haver-nos acompanyat pel seu País de Butxaca, Bezsonoff ens serveix de guia a través de l'Algèria francesa. El lector descobrirà els horrors de la guerra, la seva misèria i les seves hores tràgiques en aquesta història d'amor i d'espionatge que el durà d'Alger a París, de Tànger a Frankfurt amb la mirada irònica i tendra del novel·lista de Perpinyà.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de La melancolia dels oficials

Joan-Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963) és escriptor. Col·labora a la Revista de Girona i a la revista El Temps. Ha publicat un bon nombre de novel·les i llibres memorialístics, dels quals destaquem: La guerra dels cornuts (2004), Les amnèsies de Déu (2006), Els taxistes del tsar (2007), Un país de butxaca (2010), Matar De Gaulle (2014), La ballarina de Berlín (2017) i Les set vides d’un gat rus (2019). Ha rebut, entre altres guardons, el premi...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 08/09/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-736-7 | Codi: 174585 | Format: 23 x 15 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

La melancolia dels oficials

La melancolia dels oficials és la darrera novel·la -de fet es podria dir que acaba de sortir del forn- de l’escriptor Joan Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963).

Ambientada a les darreries de la Guerra d’Algèria, a finals de la dècada dels cinquanta, La melancolia dels oficials esdevé una novel·la bèl·lica i d’espionatge, però no només, ja que també podreu trobar referències històriques i culturals, a més d’una clara radiografia de la condició humana evidenciada per l’aflorament de diversos sentiments i reflexions -una barreja d’allò tan nostre del seny i la rauxa-, especialment per part del protagonista, el comandant francès Daniel Valls.

Un Daniel Valls, protagonista i narrador en primera persona, que l’autor recupera de les seves anteriors novel·les Les Rambles de Saigon (1995) i La presonera d’Alger (2002), i que va explicant al lector, gairebé com si d’un relat es tractés, les atrocitats que els militars poden arribar a cometre durant una guerra en forma de tortures, atemptats, traïcions, etc.

Els lectors hem d’agrair a Joan Daniel Bezsonoff la riquesa del seu lèxic i la seva capacitat de fer referència a tants aspectes històrics, culturals i humans amb la brevetat que ho fa, ja que per alguns autors hauria estat molt fàcil caure en la temptació d’afegir-hi algun centenar de pàgines amb explicacions i dades que, sincerament, crec que no trobareu a faltar.

Totes les opinions de La melancolia dels oficials

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir