Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

La mort del corredor de fons

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Nombre de pàgines: 272

Sinopsi de La mort del corredor de fons:

«Jordi de Manuel es un creador intel·ligent d?intriga criminal, té ofici.» Lilian Neuman, La Vanguardia.
Mentre passeja el gos per la serra de Collserola un metge jubilat troba unes restes humanes. Les despulles revelen indicis sobre un nou tipus de crim a Barcelona. L'inspector Marc Sergiot, amb l'ajut de l'agent Carles Fortiana, és l'encarregat d'investigar els fils d'aquesta descoberta.Alhora, en un altre barri de la ciutat, un seguit d'assassinats en sèrie sacsegen la xafogor estival. La caporal Lídia Sánchez i l'agent Pau Ribó, de la brigada d'homicidis dels Mossos d'Esquadra, sospiten que els casos estan relacionats.Les vides de Hakim, un jove marroquí immigrant que somia en triomfar com a atleta, Leo, un petit delinqüent barceloní, i Zoran, un georgià més que sospitós, s'entrecreuen en una intriga dura, però totalment humana que reflecteix la complexitat de la societat actual i permet al lector endinsar-se en els conflictes relacionats amb la immigració i les noves màfies del crim organitzat.  
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de La mort del corredor de fons

Jordi de Manuel (Barcelona, 1962) és biòleg, professor i escriptor. Ha publicat reculls de contes i relats, així com diverses novel·les com ara El pes de la por (amb Sílvia Vega, 1998), El beuratge (2003), Calcs (2005, Premi Manuel de Pedrolo), El cant de les dunes (2006) i Un niu de formigues (2008). Amb el recull de relats Disseccions (2001), va guanyar el premi El Lector de l'Odissea, l'únic guardó literari amb un jurat de cent lectors.El s...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 19/01/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6882-4 | Codi: 387306 | Format: 23 x 15 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí

Blog

Tot somni té un preu

Com taronges se’m van quedar els ulls d’oberts en llegir el final d’aquest llibre! I no precisament pel que us podeu pensar… I és que no només la novel·la negra nòrdica en sap d’això d’assassinats: els catalans també en sabem un munt d’aquest gènere. I així ens ho ha fet saber en Jordi de Manuel a la seva última novel·la, La mort del corredor de fons, on ens porta un nou cas per l’inspector Marc Sergiot.

Mentre un metge jubilat passeja el seu gos per la serra de Collserola, un jove barceloní surt a aconseguir diners per poder mantenir el vici de la seva parella. És un estiu calorós a Barcelona i el Nit, el gos del metge, està especialment neguitós quan comença a gratar la sorra fins a destapar el que semblen ser unes restes humanes. A l’altra banda de la ciutat, mentre el metge torna a casa per avisar la policia, se succeeixen una sèrie d’assassinats que no son gens normals a la ciutat.

Amb un fil trepidant, l’autor ens fa un recorregut pels racons de la ciutat mentre ens presenta en Leo, un petit lladre que resulta ser molt llest, en Hakim, un jove marroquí amb un somni, i en Zoran, un home que pot arribar a ser molt perillós.

Les vides de tots tres es creuaran al llarg de la novel·la fent que cada pàgina sigui més intrigant que la següent.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

La mort del corredor de fons, de Jordi de Manuel

La mort del corredor de fons, de Jordi de Manuel, és una novel·la negra que parteix de la troballa d’un cadàver a la serra de Collserola i que haurà d’investigar l’inspector Marc Sergiot, de la policia nacional (espanyola) i, paral·lelament, d’una sèrie de morts francament bèsties (tortures, acarnissaments, i altres belleses) que investiguen els Mossos i que els fan pensar en un assassí en sèrie.

Jordi de Manuel ens va alternant les diferents visions d’aquestes dues circumstàncies: la dels mossos, la de l’assassí -que coneixem des de l’inici del llibre-, la de l’inspector Sergiot,… i la d’en Hakim, el corredor de fons.

És un llibre que es llegeix ràpid i té un ritme àgil, alentat per aquest canvi constant de punts de vista i protagonistes de les diverses trames que conté el llibre. El fet és que venint de llegir arguments molt més enrevessats i espessos que tenen a veure amb cançons de gel i foc, ja va bé llegir llibres més planers!

Tot i que he trobat que hi havia algunes llicències que em grinyolaven una mica, és una bona lectura per als amants del gènere de la novel·la negra.

Si heu estat seguint durant aquests dies la BCNegra, no us el perdeu (com no va fer l’Eli!).

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de La mort del corredor de fons

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir