Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

L'exclusiva

Annalena Mcafee

Col·lecció: ANAGRAMA/EMPURIES
Nombre de pàgines: 368

Sinopsi de L'exclusiva:

Som al gener del 1997, quan el govern de John Major agonitza i els diaris, en una aferrissada lluita per guanyar lectors, estan en plena davallada per culpa dels rumors creixents que internet està a punt de canviar el món per sempre. Honor Tait, nascuda el 1917, és una de les periodistes més reconegudes del moment, una veterana corresponsal de guerra, perseguida per un passat turbulent. Tamara Sim, nascuda el 1970, escriu una columna de safareig sobre famosos per a Psst!, un suplement de tendències del diari The Monitor, i lluita per assegurar-se un futur a qualsevol preu en una indústria cada dia més precària. Quan envien Sim a entrevistar Tait, la incomprensió mútua obre un riquíssim esvoranc entre totes dues, font assegurada de comèdia negra. Però quan els seus móns finalment xoquen, les conseqüències són devastadores.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Fitxa tècnica

Data de publicació: 04/10/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-801-2 | Codi: 174870 | Format: 14 x 21 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: ANAGRAMA/EMPURIES

Blog

L'exclusiva!, d'Annalena McAfee

L’exclusiva! és la primera novel·la de la periodista anglesa Annalena McAfee, dona del reconegut escriptor -també anglès- Ian McEwan.

Amb una experiència professional de més de trenta anys en diversos camps del periodisme, McAfee s’ha atrevit a fer una crítica entre feroç i satírica dels budells del periodisme actual -i més concretament del funcionament intern dels diaris i suplements-, que amb les noves tecnologies es troben en una fase d’experimentació i evolució constant, no sempre positiva.

És així com anem descobrint els entrebancs amb els quals topa una jove periodista, Tamara Sim, que escriu columnes de safareig però que vol prosperar, a l’hora de poder entrevistar l’Honor Tait, una periodista veterana i reconeguda socialment per haver estat corresponsal de guerra i haver conegut als prohoms més importants del segle XX. Aquesta la menysprea -i deixeu-me dir que no sempre sense raó ni motius- pel seu baix nivell intel·lectual i cultural però al final, en certa mesura, la necessitarà per millorar la seva imatge… I no us explico més perquè heu de llegir la novel·la.

Paral·lelament al tema de l’entrevista, durant la narració, l’autora ens fa una radiografia de les relacions i lluites que existeixen en les redaccions dels diaris i entre diversos mitjans d’un mateix grup editorial per aconseguir una exclusiva.

Nosaltres, aquesta és un novel·la molt entretinguda i amb certs punts d’humor que us provocaran més d’un somriure. Un llibre d’aquells que necessites seguir llegint fins al final per la curiositat que genera, i que crea en el lector aquella necessitat de conèixer el desenllaç de la trama.

Totes les opinions de L'exclusiva

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir