Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Vine com estàs

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT
Nombre de pàgines: 176

Sinopsi de Vine com estàs:

Mercè Ibarz connecta amb la llibertat expressiva actual

La memòria té forma de conte. Amb el títol d'una cançó de Nirvana, Mercè Ibarz brinda a Vine com estàs històries teixides pel record. La guerra separa germans, agita la propietat de la terra, fa ballar la matriarca moribunda. I, en la segona part d'aquest fresc sorprenent, passat i present es tramen en un lluminós "repertori de passions" urbanes. Allò que perviu en el pare setanta anys després, les converses de la narradora amb Sofi, la malaltia i l'amistat, la mare que dissenya i cus el seu vestuari, l'espetec del viure.Un relat de relats ordit amb lleugeresa i insòlita llibertat expressiva.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre la autora de Vine com estàs

© Montse Boix

Mercè Ibarz (Saidí, 1954) és narradora, periodista cultural i assagista. El 2020 va aplegar a Tríptic de la terra la crònica La terra retirada (1993), traduïda al castellà, la novel·la La palmera de blat (1995), traduïda al francès, i la inèdita i inclassificable Labor inacabada, en un volum d'imminent publicació en castellà. Autora dels reculls de contes A la ciutat en obres i Febre de carrer, que conformen el volum Contes urbans; les novel·l...

Llegir-ne més

Coneix-ne més sobre Vine com estàs

Fitxa tècnica

Data de publicació: 17/01/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-345-8 | Codi: 171628 | Format: 13 x 21 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT

Blog

Vine com estàs, de Mercè Ibarz

Vine com estàs és el darrer llibre de l’escriptora de la Franja de Ponent Mercè Ibarz (Saurí, Osca, 1954). I dic llibre i no novel·la perquè està a cavall entre la novel·la i els relats, ja que en aquest llibre hi trobem ambdós gèneres.

La primera part, La guerra vista des del mas, actua gairebé com a novel·la històrica en forma de petita nouvelle, on es narren fets històrics de la Guerra Civil que van succeir a la Franja de Ponent barrejats amb experiències pròpies de la família de l’autora; i la segona part, Repertori de passions, està formada per deu relats que Mercè Ibarz va necessitar escriure després de la mort d’una amiga, i que transcorren a la ciutat de Barcelona.

Totes dues parts tenen com a fil conductor la memòria de la narradora -la mateixa en les dues històries, tot i que a la primera part es manté omniscient- en forma de records. A mesura que avancem en els relats, anirem descobrint que alguns d’aquests tenen un caire més èpic i n’hi ha d’altres que són més lírics.

L’estructura d’aquest llibre fa que la seva lectura es pugui encetar des de qualsevol relat. En algun d’aquests hi trobareu reflexions ben curioses i sovint profundes, com per exemple aquesta:

La felicitat és melangiosa, un estat de la malenconia, no té a veure sempre amb l’exaltació sinó a vegades amb el desesper.

Com a anècdota, Nosaltres, dir-vos que el títol del llibre està tret de la cançó de Nirvana Come as you are, una de les cançons que la Mercè Ibarz escoltava mentre escrivia una segona part que, per cert, va fer abans que la primera.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de Vine com estàs

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir