Grup62

S’acosten les festes de Nadal i molts ja ens estem trencant el cap pensant quines receptes prepararem i quins plats servirem durant els àpats nadalencs.

Per sort tenim molts llibres que ens poden ajudar a trobar les idees més originals per sorprendre la família. No cal ser un gran expert en cuina. Amb les receptes que trobareu en aquests llibres quedareu bé a taula sense haver-hi d’invertir gaires esforços.

A les guies que us hem preparat hi trobareu idees per fer l'aperitiu, trucs per cuinar una escudella boníssima i altres propostes per als plats principals. Si busqueu inspiració per al pica-pica, idees d’aperitius únics o una recepta per sorprendre a la vostra taula, aquesta recopilació és la font perfecta per fer de les vostres celebracions un festival culinari. Animeu-vos a entrar a la cuina i feu que aquest Nadal sigui recordat per un festí que va encantar els paladars i va captivar els cors dels vostres convidats.

Cuina mare

El cuiner Joan Roca presenta un homenatge a la cuina tradicional, i molt especialment a les receptes de les mares. En els seus llibres anteriors ens ha anat explicant diferents tècniques culinàries, però ara retorna a les arrels de la cuina casolana i tradicional, la que esperem trobar a la taula de Nadal.

L'objectiu és obrir a tothom l’accés de les receptes tradicionals, simples i sense complicacions. A més, adapta algunes d'aquestes receptes a les exigències de la cuina actual, oferint versions més lleugeres i amb menys greix. El llibre presenta plats clàssics amb una modernització subtil que preserva la qualitat distintiva de la cuina de Joan Roca

Les receptes de l'Arnau 

En aquest volum hi trobareu les receptes d’Arnau Paris, guanyador de MasterChef i actual cuiner del programa Cuines de 3cat.

Amb una personalitat alegre, decidida i activa, Paris va desenvolupar la seva passió per la cuina des de petit, jugant a cuinetes i ajudant els seus avis a cultivar hortalisses a l'hort. Aquesta passió, de la qual ens parla en el seu llibre, l’ha sabut traslladar als fogons, on elabora receptes atrevides, saboroses i delicioses que reflecteixen el caràcter creatiu i juganer del cuiner.

Les receptes que ens proposa fan servir productes de proximitat i ingredients de qualitat, valors que aquest cuiner considera essencials en la gastronomia.

5 ingredients mediterranis 

Si us agrada la cuina segur que no us hem de presentar Jamie Oliver, un dels cuiners més populars del món. En aquest nou llibre ens presenta una tria de més de cent vint receptes fàcils, simples i delicioses, basades en el format de les receptes que més agraden als seus seguidors: les que utilitzen només cinc ingredients. Un llibre que combina la cuina fàcil amb els sabors meravellosos del Mediterrani, i que ens facilita molt la tasca de preparar els àpats d’aquestes festes de Nadal.

Oliver s’inspira en els sabors, les combinacions i els ingredients bàsics del Mediterrani, i inclou la riquesa culinària d'Espanya, França, Tunísia i Grècia. Les més de cent vint receptes presentades són fàcils de seguir i estan dissenyades per ressaltar la senzillesa i la diversitat de la cuina mediterrània.

Grans èxits d'en Rafuel 

Rafael Antonín, el Chef Rafa, és un dels instagramers gastronòmics més influents. En aquest llibre ens porta un receptari ple de delicioses creacions culinàries. Amb el seu característic humor i cordialitat, aquest volum inclou receptes perfectes per preparar a casa. Rafuel es presenta com el «xef ideal» per convertir la cuina quotidiana en un esdeveniment, especialment per a aquells a qui els agrada menjar bé però tenen poc temps per cuinar. En aquest llibre hi trobareu més de setanta receptes, algunes ja aclamades al seu compte d'Instagram i altres completament inèdites.

Rafuel es presenta com el «xef ideal» per convertir la cuina quotidiana en un esdeveniment, especialment per a aquells a qui els agrada menjar bé però tenen poc temps per cuinar. En aquest llibre hi trobareu més de setanta receptes, algunes ja aclamades al seu compte d'Instagram i altres completament inèdites.

Les receptes més extraràtiques

En aquest llibre Geronimo Stilton es converteix en el nostre ajudant de cuina. En aquesta nova aventura, el popular ratolí rep un encàrrec especial de l'alcalde de Ratalona: escriure un llibre de receptes amb els seus plats preferits. Amb l'ajuda dels seus amics, Tea, Benjamí, Patty Spring, el Professor Volt i Martin Gala, Geronimo comparteix una col·lecció de trenta-quatre receptes senzilles, nutritives i saludables.

Les receptes inclouen plats de pasta, pizza, llegums, verdures, carn, peix, ous, així com algunes especialitats de formatge i temptadores postres. El llibre està dissenyat per animar-nos a agafar el davantal i convertir-nos en veritables xefs. Geronimo ens facilita instruccions senzilles per a la preparació de les receptes. Les propostes culinàries són accessibles, ja que utilitzen ingredients comuns i requereixen un temps relativament curt per elaborar-les. Una experiència culinària divertida i educativa amb el característic toc d'aventura i imaginació pròpia de Geronimo Stilton.

Manduka fina

Manduka fina és un llibre de receptes dedicat a tots els Mandúkers, els seguidors del programa de cuina de Paula Alòs. Hi trobareu receptes creatives i divertides, com una triatló d'espaguetis, llegums tunejats i mandonguilles de mar.

El llibre ofereix els consells de cuina del programa, i també ens presenta foodtrucs increïbles, trucs i tècniques culinàries per millorar les habilitats a la cuina. Per afegir-hi encara més d'entreteniment, el llibre inclou un test amb preguntes divertides d'en Cinto i imants especials.

Les delicioses aventures dels Germans Roca

Més que un llibre, us oferim una experiència culinària que acosta les aromes i els sabors d’El Celler de Can Roca a tota la família. Aquest volum ens presenta la cuina com un espai que

evoca la llar, els records i l’escalfor dels moments compartits. És un lloc on es fusionen la tradició i les històries amb l'experimentació i la creativitat.

A través dels records d'infantesa dels tres germans Roca, el llibre connecta cada relat amb una recepta específica. Al mateix temps ens va revelant els secrets que hi ha darrere de les creacions culinàries d’aquest prestigiós restaurant i els seus famosos xefs. Animeu-vos a conèixer de prop El Celler de Can Roca i a crear moments de diversió i record a la cuina.

Les meves receptes Montessori

Per als més petits de la casa també tenim un llibre de cuina, Les meves receptes Montessori, un volum dissenyat específicament per a nens i nenes a partir de tres anys. Aquest llibre vol engrescar els més petits en la preparació d'alguns àpats familiars i en l'elaboració de receptes que promouen la seva autonomia.

Cada recepta del llibre ens indica el grau d'autonomia necessari perquè els infants puguin participar en la preparació de la recepta sense assistència d'un adult. També destaca els aspectes educatius que es promouen mitjançant la preparació de cada recepta, amb una perspectiva Montessori. Els adults hi trobaran orientacions i suggeriments d'acord amb la pedagogia Montessori, per ajudar-los a fomentar l'autonomia i l'aprenentatge de les criatures. Per descomptat, també hi trobareu els passos de cada recepta perquè els més menuts la puguin portar a terme de manera independent.

Menja de tot, entrena't amb mi i canvia la teva vida

Torna la popular influencer Isasaweis amb un llibre que ofereix noves receptes, trucs d'estil de vida i un pla de rutines esportives per transformar la teva vida. Isasaweis comparteix la seva pròpia experiència de canvi d’hàbits en àmbits com l'alimentació, l'esport, l'organització i l'actitud.

El llibre s’estructura en tres pilars fonamentals, alimentació, esport i actitud, i a partir d’aquí presenta noves receptes per millorar la dieta, un pla de rutines esportives per mantenir-se en forma i una sèrie de trucs i exercicis que Isasaweis aplica al seu dia a dia.

Amb voluntat pràctica i motivadora, l'autora anima els lectors a fer servir aquest llibre com una guia, un suport constant, una font de motivació i un diari testimoni dels seus progressos.

Pa de llimona amb llavors de rosella

Us recomanem aquesta novel·la que, tot i no ser exactament un llibre de receptes, si que té la cuina i la gastronomia com a rerefons. Cristina Campos ha ambientat aquesta història a Valldemossa, a Mallorca, durant l'hivern del 2010. Les protagonistes són dues germanes, Anna i Marina, que es van distanciar en la seva joventut i es retroben ara per vendre el forn de pa i el molí fariner que han heretat d'una dona misteriosa, desconeguda per elles.

Les vides d'aquestes dues germanes són antagòniques: l’Anna ha viscut gairebé tota la vida a l'illa i està casada amb un home que ja no estima, mentre que la Marina, que treballa per a una ONG, viatja per tot el món. En el camí d’intentar desxifrar el secret de l'herència, s'enfrontaran

als antics conflictes familiars i buscaran una manera de reconciliar-se i recuperar el temps perdut.

1080 receptes de cuina

Acabem amb tot un clàssic de la cuina, un llibre de receptes que, generació rere generació, ens ha ensenyat a cuinar les receptes més tradicionals. Simone Ortega ens presenta un miler de receptes clares i senzilles, fàcils de preparar i que proporcionen grans resultats per presentar a taula.

A més de les receptes, el llibre inclou recomanacions de maridatge de vins per a cada plat, suggeriments de menús per a cada dia de l'any i consells pràctics a la cuina. Per tot això, aquest llibre s'ha consolidat com la guia culinària essencial. De ben segur que us farà un gran servei aquest Nadal.

Valora aquest article