Grup62
eBook (Epub 2)
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Camps abans de tot això

Premi Octavi Pellissa XV (2010)
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Sinopsi de Camps abans de tot això:

Un dels relats més ben escrits sobre la història secreta de Mèxic, que busca aclarir com s'ha arribat a la situació actual, i imaginar-ne una possible sortida

Un dels relats més ben escrits sobre la història de la violència a Mèxic. Una obra que ens adverteix sobre allò que no volem pensar: això podria passar en gairebé qualsevol altre lloc del món, gairebé en qualsevol altre moment.Lolita Bosch, una de les persones més ben informades sobre la violència a Mèxic, ens explica com el narcotràfic va créixer i es va estendre al país amb la complicitat dels polítics i les autoritats. Recolzada en investigacions, entrevistes i testimonis de les víctimes, l'escriptora examina la transformació d'un país a través de les vides de les persones que van dirigir el comerç de droga des de principis del segle XX fins avui dia. La protagonista de  Camps abans de tot això és la multitud: els grans capos, els policies, els polítics corruptes, els empresaris que blanquegen diners, els periodistes amenaçats, les dones assassinades, les mares dels desapareguts, la població espantada i incapaç d'acostumar-se al terror.  Camps abans de tot això és, sens dubte, un dels relats més ben escrits sobre la història de la violència a Mèxic i ens adverteix sobre allò que no volem pensar: això podria passar en gairebé qualsevol altre lloc del món, gairebé en qualsevol altre moment.

eBook (Epub 2)
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre la autora de Camps abans de tot això

© © Scott Chasserot

Lolita Bosch (Barcelona, 1970) ha viscut a Albons, els Estats Units, l’Índia, Oaxaca o el Districte Federal, Mèxic, país que des de fa molts anys considera casa seva. És novel·lista, i també edita antologies, investiga, es dedica al periodisme i escriu assaig i obres per a infants i joves. La seva obra, traduïda a diversos idiomes, ha rebut premis prestigiosos, i s’ha adaptat al cinema, a la dansa i al teatre. Ha publicat, entre molts altres, ...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 21/03/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-854-8 | Codi: 10033940 | Presentació: Epub 2 | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

Camps abans de tot això, de Lolita Bosch

Camps abans de tot això, de la Lolita Bosch, no és un assaig. Si busqueu posts anteriors meus al Nosaltresllegim hi trobareu el llibre Amèxica, d’Ed Vulliamy, on sí que es parla del conflicte que hi ha a la frontera entre Mèxic i Estats Units i que sí que és un assaig. Aquest llibre, sens dubte, no ho és.

En aquest cas ens trobem davant d’una reflexió de l’autora, recolzada per un munt de dades i investigacions sobre el tema, i que intenta transportar i transmetre al lector la gravetat d’aquest conflicte i com afecta la població que el pateix a tots els nivells: econòmic, sentimental, anímic, moral… I lamentablement, molt més.

Aquest és un viatge a través de les persones que malviuen, pateixen, moren i també viuen del comerç de la droga en aquesta llarga frontera entre aquests dos països nord-americans. És un viatge més visceral que no pas una fotografia del conflicte i això ens el fa més proper. La violència a Mèxic és un fet, i el problema més punyent és que és un fet constant. A més, Lolita Bosch ens vol fer entendre que això que passa tan lluny de les nostres fronteres és un conflicte que es pot traslladar a qualsevol punt del món… i francament, això no deixa de ser preocupant.

Fent una retrospectiva des dels anys 60, Bosch mostra l’enorme complexitat del problema des dels seus orígens fins al dia d’avui. Des del conreu d’opiacis a Mèxic perquè l’exèrcit americà tingui morfina pels seus soldats durant la Segona Guerra Mundial fins ara.

Crec que és un molt bon llibre per entendre el conflicte i, sobretot, crec que és un valor afegit la forma com el plasma. Aquí ho teniu:

PER QUÈ MÈXIC
Així: com un crit.

Egoistes, espantats, farts, això és el que volem saber: Per Què Mèxic.
I pensem en llocs com Síria, en repressions brutalíssimes com la que hi va haver a Cambodja, en exterminis com Rwanda, en dictadures feixistes com l’Argentina, Com l’Uruguai, pensem en Srebrenica, en l’apartheid, en Gaza, Biafra. I tot i així volem, volem per un instant, que tot s’aturi i algú ens miri fixament als ulls i ens contesti: Per Què Mèxic.

Per Què Tots Nosaltres.
Per Què Així.
Per Què Aquí.

Com si algú ho sabés.

Em sembla que queda prou clar. Absolutament recomanable.

Totes les opinions de Camps abans de tot això

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir