Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

El somni de Lucreci

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: MIRADA (LIT)
Nombre de pàgines: 360

Sinopsi de El somni de Lucreci:

Premi Carles Rahola d’assaig 2013

Martí Domínguez ret tribut al poeta Titus Lucretius Caro, que un segle abans de Crist va escriure De rerum natura (‘Sobre la naturalesa’), un poema enciclopèdic que combina la bellesa de la forma i el contingut científic. Precursor de l'evolucionisme, el text destil·la un ateisme incisiu que va ser silenciat per l'Església durant segles. El somni de Lucreci narra precisament la redescoberta del poeta romà a principis del segle XV, quan es va recuperar la darrera còpia del text en un remot monestir alemany, una troballa que va impressionar els pensadors del Renaixement i de la Il·lustració i que va influir en l'evolucionisme darwinista. Martí Domínguez destaca la vigència de l'obra de Lucreci, que ha impregnat la ciència moderna. Lucreci ja parla del pensament empíric en contraposició amb la superstició, i descriu l'home com un producte de la natura, alliberat dels déus.
El somni de Lucreci és un llibre contra el dogmatisme i el fanatisme religiós. És un cant a la ciència, al pensament lliurepensador i il·lustrat, i un clam contra la intolerància. Lucreci anima a pensar, i això sempre és necessari.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El somni de Lucreci

Martí Domínguez (1966) és professor de Periodisme de la Universitat de València. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seva tasca com a director de la revista científica Mètode. Com a novel·lista, ha escrit Les confidències del comte de BuffonEl secret de Goethe, El retorn de VoltaireEl fracassatLa sega, L’assassí que estimava els llibres i L’esperit del temps, que va rebre el premi Òmnium a la Millor Novel·la de ...

Llegir-ne més

Premis

Coneix-ne més sobre El somni de Lucreci

Una història sobre la llibertat de pensament, que reivindica la ciència contra el fanatisme

Fitxa tècnica

Data de publicació: 05/12/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-448-6 | Codi: 10037952 | Format: 13 x 21,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: MIRADA (LIT)

Totes les opinions de El somni de Lucreci

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir