Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Nombre de pàgines: 224

Sinopsi de Joc de daus:

Una perspectiva original, diversa i brillant «del present passat i del passat present»
Dividit en tres parts, la primera, Diari d'Aldaia, és un dietari íntim en què l'autor anota el dia a dia a la vall de la Drova, fa viatges puntuals, conversa amb amics, copsa el temps que passa, explica l'evolució de la malaltia de Crohn que pateix de fa anys. En la segona, Joc de daus, es fi xa en la realitat actual, i en comenta aspectes culturals, fets polítics o socials de proximitat, detalls de la vida valenciana, persones i personatges. En la tercera, Anar i tornar, la narració es capbussa en els records d'un passat literari que se li fa present durant un viatge en tren de Gandia a Barcelona. Amb tres estils diferents de prosa, Josep Piera ofereix una perspectiva original, diversa i brillant «del present passat i del passat present», com diu ell mateix a Joc de daus.«Amb els anys, Josep Piera ha anat construint una obra sòlida i altament unitària que es fonamenta en tres cicles diferents però complementaris: el cicle que retrata el món mediterrani, el cicle memorialístic i autobiogràfi c, i el cicle d'estudis dels grans clàssics gandians». Sam Abrams
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Joc de daus

Josep Piera (Beniopa, La Safor, 1947) és poeta, assagista i narrador. La seva obra poètica està recollida a Dictats d'amor (Poesia 1971-1991), En el nom de la mar (1999) i Cants i encants (2004). Ha estudiat i traduït els poetes arabigovalencians en l'assaig El paradís de les paraules (1995). Entre la seva obra narrativa destaquen El cingle verd (1982), Estiu grec (1985), Un bellíssim cadàver barroc (1987), Ací s'acaba tot (1993), Seduccions d...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 07/06/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6884-8 | Codi: 387515 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí

Blog

Joc de daus, de Josep Piera

Amics,

Avui parlem de tres històries… No, no es ben bé això. Potser parlem de tres episodis de pensaments durant un espai de temps en la vida de l’autor… això sí.

En Josep Piera, poeta per sobre de tot, parla en aquest llibre amb veu alta i clara de la seva estimada serra d’Aldaia, i ho fa desbordant poesia pels quatre cantons. Quan parla del lloc on ell viu, la vall de la Drova, ho fa de tal manera que vénen ganes d’agafar una bossa amb un parell de samarretes i uns pantalons i fer-hi cap, a veure què passa. És deliciós, de veritat.

En el segon tram del llibre, Joc de daus, i que és el que dóna el nom al llibre, fa un repàs a la política i a l’actualitat valenciana, tot parlant de tradicions, festes populars, paelles amb els amics i records de viatges que ha anat fent al llarg de la seva vida.

L’últim tram, Anar i tornar, és una mena d’homenatge que fa als autors il·lustres, valencians o no, aprofitant un viatge en tren de Gandía a Barcelona. Aquí hi surten amics i autors admirats per en Piera: des de Joanot Martorell i Ausiàs March, fins a Gabriel Ferrater, Joan Fuster o Carles Barral.

L’autor explica l’evolució de la malaltia que pateix des de fa anys, un Crohn que quan es desperta el deixa fulminat i feble a més no poder. Però ho fa des d’un positivisme contagiós.

La casualitat ha volgut que llegís aquest llibre en un moment en què el meu estat d’ànim no és precisament el d’una castanyola, la veritat, i he de confessar que aquest Joc de daus m’ha ajudat molt a veure, llegir i contagiar-me de les seves maneres.

Així que ja ho sabeu, al mal temps, sempre, sempre bona cara!!

Totes les opinions de Joc de daus

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir