Grup62
Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

La vida lenta

Notes per a tres diaris (1956, 1957, 1964)
Col·lecció: L'ANCORA
Nombre de pàgines: 416

Sinopsi de La vida lenta:

Tres diaris inèdits de Josep Pla.
Un esdeveniment editorial.
Imprescindible per a tots els amants del gran escriptor empordanès.

L’obra de Josep Pla s’acosta molt sovint al diari. No cal recordar els casos del Quadern gris, les Notes per a Sílvia o les Notes del capvesprol, tots ells volums celebradíssims de l’Obra completa. Aquests llibres són, en molt bona part, reelaboracions literàries, fetes de vegades a molts anys vista, dels diaris «autèntics» que el gran escriptor empordanès portava, en la seva escriptura menuda i compacta, en petites llibretes d’ús personal. D’aquestes llibretes en van sortir, ja fa temps, les Notes per a un diari corresponents als anys 1965, 1966, 1967 i 1968, en volums publicats pòstumament per l’editor Josep Vergés.
Molt recentment, la recerca en els arxius de Josep Pla ha permès localitzar les altres llibretes conservades on hi ha diaris d’aquesta mena: són les corresponents als anys 1956, 1957 i 1964. La informació continguda en aquests dietaris inèdits permet accedir al coneixement de la realitat quotidiana del gran escriptor empordanès en uns anys molt importants per a la seva creació literària, i al mateix temps comprovar com l’escriptura era per a ell, dia rere dia, una mena de taula de salvació a la qual no deixava mai de recórrer.
Una aportació autobiogràfi ca de primer ordre. La preparació del text i la introducció van a càrrec del màxim especialista en la literatura planiana, Xavier Pla, que és també el director de la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona.

Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de La vida lenta

©  Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Xavier Miserachs © Hereves de Xavier Miserachs.

Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és unànimement considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX. Periodista, escriptor i viatger incansable, és autor d’una obra completa de quaranta-cinc volums i més de trenta mil pàgines, entre les quals destaquen obres excelses com El quadern gris, Aigua de mar, les sèries d’Homenots o El carrer Estret. Encetada el 1966 amb l’extraordinari El quadern gris, és un dels tresors més v...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 18/11/2014 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9710-252-0 | Codi: 10099117 | Format: 15 x 23 cm. | Tinta: b/n | Presentació: Tapa dura amb sobrecoberta | Col·lecció: L'ANCORA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de La vida lenta

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir