Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

L'Emperador

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT-NOU
Nombre de pàgines: 336

Sinopsi de L'Emperador:

Fent costat a les peripècies del protagonista, el lector es passeja pels replecs d'una Xina del segle XVII entre històrica i mítica.

Suen, protagonista de L'Emperador, és un noi d'extracció rural, orfe, humil i inexpert, que decideix emprendre un viatge a la capital de l'imperi per conèixer l'Emperador. Sense altre patrimoni que els records familiars i uns mites ancestrals a través dels quals interpreta el món, Suen viu en un univers regit per l'Emperador, una figura suprema que respresenta el concepte de pare i de divinitat, de providència i de saviesa. Per aquesta raó, el fet d'anar-lo a conèixer es converteix en una empresa èpica, però tambè i sobretot -com apunta Ramon Pla i Arxé en el pròleg -en un procés intel.lectual, perquè "veure l'Emperador és el més alt objecte accessible al coneixement".

Fent costat a les peripècies del protagonista, el lector es passeja pels replecs d'una Xina del segle XVII entre històrica i mítica, mentre reviu el camí de coneixement i d'aprenentatge de Suen a través del tracte amb els homes i els llibres. El protagonista lluita amb un dimoni, s'embarca amb uns espies, fa de captaire i fins és acollit per un alt funcionari de la cort. Quan arriba a les portes del palau on habita l'Emperador, més savi i desencisat que al principi, decideix escriure els records i l'aventura del viatge. 

Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Sobre l'autor de L'Emperador

© Viqui Sanz

Jordi Coca (Barcelona, 1947) doctor en Arts Escèniques, va començar a publicar l'any 1971 amb l'obra Un d'aquells estius (Els Lluïsos) i un llibre on oferia la primera visió global de Joan Brossa. Ha escrit una vintena de novel·les i ha obtingut nombrosos premis, entre els quals destaquen el premi Josep Pla 1992 (La japonesa), el Nacional de la Crítica 1994 i 2013 (Louise, un conte sobre la felicitat i En caure la tarda), el Sant Jordi 2000 (S...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 24/03/2000 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-361-8 | Codi: 10023458 | Format: 14 x 22 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: A TOT VENT-NOU

Totes les opinions de L'Emperador

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir