Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Conclusions preliminars

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Traductor: Teresa Solana
Nombre de pàgines: 344

Sinopsi de Conclusions preliminars:

La investigació d?una sospitosa morta dóna el tret de sortida al nou cas del comissari Brunetti a Venècia.
Aquesta història conté el nou cas de Guido Brunetti, sens dubte un dels comissaris més carismàtics en la novel·la negra d'arreu del món. Segons la seva popular autora, Donna Leon, aquest cas "tracta d'una mort sospitosa que podria haver estat violenta, o potser no; és a dir, que podria ser un assassinat, o potser no. Brunetti en segueix la pista i es troba amb persones grans que amaguen secrets des de fa molt de temps". Les conclusions preliminars no acaben d'aclarir els dubtes.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre la autora de Conclusions preliminars

Ivan Giménez-Seix Barral

Donna Leon, d’origen espanyol i italià, va néixer a Nova Jersey el 1942. Va estudiar a Perusa i a Siena, va treballar com a guia turística a Roma, com a redactora de textos publicitaris a Londres i com a professora d’anglès en diverses escoles nord-americanes d’Europa i d’Àsia. Des del 1981 viu a Venècia, dedicada de ple a les seves dues grans passions: l’òpera i la literatura. Experta en música barroca, és la productora i consultora artística...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 08/03/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6759-9 | Codi: 387071 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí | Traductor: Teresa Solana

Blog

Conclusions preliminars, de Donna Leon. Només per als incondicionals.

La Fita s’ha llegit el Conclusions preliminars de la Donna Leon i ens el ressenya per tots Nosaltres:

La meva relació amb les novel·les de Donna Leon va començar ja fa uns anys. Brunetti i Paola tenien els fills petits i era recent la meva estada a Venècia. No cal dir que em van entusiasmar. Una rera l’altra vaig anar llegint totes les seves novel·les, sempre amb la guia de Venècia al costat per evocar els campo, palazzi o canals, escenaris de l’acció de les diferents històries.

A més de la ciutat -personatge omnipresent- m’identificava força amb Brunetti i Paola, per generació, mentalitat, trifulgues filials i actitud crítica cap aspectes de la societat que acompanyaven les diferents intrigues (corrupció, xenofòbia, contaminació ambiental,… ) Fins i tot em vaig comprar la sèrie de televisió (alemanya, sorprenentment, i amb dos actos diferents fent de Brunetti i Paola!) que em va permetre “repassar” les diferents històries.

Conclusions preliminars, de Donna Leon

En Lluís-Emili s’ha llegit les Conclusions preliminars de la Donna Leon i ens en fa la ressenya. Connecta la “mare” de Brunetti amb Woody Allen!

Un altre llibre de Donna Leon. Disposar-se a llegir-lo és submergir-nos en la comfortable certesa de retrobar els incomparables paisatges venecians, el pet bufat del Patta, les flors i els recursos informàtics de la signorina Elettra, l’honestedat de pedra picada de Vianello … I per descomptat el “commissario” Brunetti, amb les seves intuïcions, lucideses i records d’una Venècia que es va esfumant en el passat. I el reducte familiar: l’apartament amb vistes meravelloses, la classe, l’amor i la cuina de Paola. I els fills que, misteriosament, es fan grans tan lentament com Peter Pan.

Ja hi som tots. Podem començar a llegir tranquils: Donna Leon no ens defraudarà. Si en som fidels addictes, és clar. És com enfilar el carrer Verdi (de Barcelona) i anar, com cada any, a veure què ens explica Woody Allen. “¿La mateixa pel·li altra vegada?”. Sí, però en Woody sempre m’agrada. “Però es repeteix”, “aquesta és massa llarga”, “pefereixo les primeres”. És una qüestió de fidelitat.

Totes les opinions de Conclusions preliminars

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir