Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Les joies del Paradís

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Nombre de pàgines: 336

Sinopsi de Les joies del Paradís:

Un compositor oblidat, un crim misteriós, uns història de suspens a la Venècia d'avui.

«Quan vaig descobrir la música, magnífica, d'un compositor llargament oblidat que havia dut una vida misteriosa plena de secrets, de seguida vaig pensar: aquest és un cas per a Donna Leon.» Cecilia Bartoli

Caterina Pellegrini és una jove especialista en música barroca que, com molts joves d'avui, ha hagut d'anar-se'n a l'estranger per prosperar. Manchester, però, no li agrada i enyora l'escalfor de la seva llar. Quan per casualitat s'assabenta que a Venècia hi ha una vacant, accepta de seguida. Ara bé, la feina és força inusual. Fa poc s'han descobert dos baguls segellats propietat d'un misteriós músic antic. Connectat amb els cercles religiosos i polítics, el compositor, que fins i tot podria haver estat implicat en un dels assassinats més famosos de l'època, va morir sense fer testament. Ara, prop de tres segles després, els suposats descendents, dos cosins venecians rivals, es disputen la seva herència. A la Caterina li correspon treure'n l'entrellat, per molt que la recerca aviat es compliqui per viaranys foscos.

www.donnaleon.info

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre la autora de Les joies del Paradís

Ivan Giménez-Seix Barral

Donna Leon, d’origen espanyol i italià, va néixer a Nova Jersey el 1942. Va estudiar a Perusa i a Siena, va treballar com a guia turística a Roma, com a redactora de textos publicitaris a Londres i com a professora d’anglès en diverses escoles nord-americanes d’Europa i d’Àsia. Des del 1981 viu a Venècia, dedicada de ple a les seves dues grans passions: l’òpera i la literatura. Experta en música barroca, és la productora i consultora artística...

Llegir-ne més

Coneix-ne més sobre Les joies del Paradís

Fitxa tècnica

Data de publicació: 02/10/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6980-7 | Codi: 387584 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí

Blog

Les joies del paradís, de Donna Leon

Música. Intriga. Venècia

Donna Leon ens ha portat una nova novel·la: Les joies del Paradís. Però enguany no ha vingut de bracet del comissari Brunetti i els seus col·laboradors, sinó que aquesta vegada l’acompanya Caterina Pellegrini, una musicòloga que investigarà a la seva ciutat natal, Venècia, la vida d’un oblidat compositor d’òperes barroc, Agostino Steffani, a partir de dos misteriosos baguls de contingut incert que han de servir per dirimir quin dels dos cosins, parents llunyans, tenen dret a rebre l’herència de qui en vida va arribar a ser bisbe, va viure entre nobles i va dur a terme les relacions diplomàtiques del Vaticà per tal de retornar al catolicisme les zones del nord d’Alemanya que s’havien passat al protestantisme.

L’escenari és com sempre, Venècia i en aquest cas, sovint, la Biblioteca Marciana (el magnífic edifici que tanca la piazza de San Marco per l’esquerra) a més de la sempre omnipresent poètica barreja de decadència i bellesa absoluta de la ciutat.

El llibre és una novel·la senzilla d’intriga. Farà descobrir als lectors algunes característiques de la música del barroc, com els cantants castrati, o constatar com els vells papers ens poden explicar històries d’amor i mort del passat i on l’avarícia és el pecat capital que hi predomina.

La novel·la també és una declaració d’amor a la música:

-Què és el que t’atrau tant de la música?
-És tan bella. És la cosa més bella que haguem fet mai  -va contestar sense pensar-s’ho gaire.
-Nosaltres, vols dir els humans?
-Sí -va fer ella-. Ho crec de debò. –Estava sorpresa de parlar amb aquella contundència tan poc habitual en ella. -O potser és tan sols que la música és l’art que més aconsegueix emocionar-me. Més que la poesia o la pintura.”
p. 149

És tal l’amor de Donna Leon per la música (especialment la barroca) que la novel·la s’ha publicat conjuntament amb un CD (Mission) de l’extraordinària mezzosoprano Cecília Bartoli, amiga de l’autora. En aquest CD s’han tret de l’oblit fragments d’òperes de Steffani. Sembla que la cantant ha estat, precisament, qui va animar la seva amiga a construir la ficció sobre aquest compositor.

Si voleu passar una bona estona, escolteu la Bartoli i les seves piruetes vocals mentre llegiu la novel·la.

Totes les opinions de Les joies del Paradís

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir