Grup62
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Temps d'innocència

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Nombre de pàgines: 256

Sinopsi de Temps d'innocència:

«Durant la infantesa les portes de la percepció estan obertes de pinte en ample i el món és nou, acabat d'estrenar. La vida, en temps i en estat d'innocència, és alhora dominada per poders màgics.» Carme Riera

La història que narren aquestes planes és real. Ens l'ofereix la mirada d'una nena -una nina, com diuen a Mallorca-, que, entre els tres i els deu anys, contempla el món amb els ulls ben oberts, sovint des de balcons i finestres, per descobrirnos els seus secrets. Amb tota la força expressiva de la riquesa dels sons de l'illa, Carme Riera recrea el seu univers infantil ple de màgia i d'innocència, però també de pors, culpes i prohibicions, poblat d'un ampli fresc de personatges entranyables, molts d'ells lligats a tradicions i oficis que ja han desaparegut.

Temps d’innocència és alhora un recorregut íntim, trenat per records d’infantesa que, com cireres d’una panera, s’enllacen i conformen el retrat panoràmic d’una família mallorquina i del seu entorn durant els anys cinquanta del segle xx.

Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Escolta un fragment de Temps d'innocència

0:00

0:00

NOTHING FOUND!

Sobre la autora de Temps d'innocència

© Jordi Folk

Carme Riera, catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, es va donar a conèixer el 1975 amb Te deix, amor, la mar com a penyora. D’entre les seves novel·les, destaquen Dins el darrer blau (1994, premis Josep Pla, Nacional de Narrativa, Crexells, Lletra d’Or i premi Vittorini a la millor novel·la estrangera publicada a Itàlia l’any 2000), Cap al cel obert (2000, Premi de la Crítica Serra d’Or), La meitat de l’ànima (2003, Premi Sant Jo...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 07/03/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-7053-7 | Codi: 387697 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Tapa dura sense s/cob(cartoné) | Col·lecció: El Balancí

Blog

Temps d'innocència, de Carme Riera

Quan mirem enrere i pensem en la nostra infantesa, de ben segur que la trobem molt diferent a la que avui en dia tenen els nens d’ara. És precisament això el que li passa a una Carme Riera que ens porta cap a un Temps d’innocència: un recorregut pel temps que s’atura en aquella Mallorca que la va veure créixer i que ara ens acosta en forma de llibre.

Entre les seves pàgines trobem els personatges de l’època, aquells que formaven part de la família i aquells altres que hi participaven i que segur que seran familiars pel lector. La Carme Riera de cinc, set o nou anys tenia les inquietuds típiques de la seva edat i la por encomanada per l’Església i l’educació de l’època, amb aquell esperit de voler traspassar la línia d’allò que és prohibit i que sovint caracteritza els nens.

A través del recorregut que fa l’autora, no només ens introduïm a casa seva, sinó que caminem pels carrers de la ciutat, ens impregnem de les olors i els sons característics dels establiments i els oficis que avui, malauradament, ja no existeixen i, en definitiva, podem pertànyer a un moment que, si no fos per aquest llibre, no haguéssim pogut descobrir mai.

La lectura de Temps d’innocència , amb els sons de l’illa i aquest llenguatge tan característic, regala al lector un viatge que difícilment podrà rebutjar.

Totes les opinions de Temps d'innocència

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir