Grup62
Butxaca
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat
Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Nombre de pàgines: 276

Sinopsi de Caliu:

Caliu és un conjunt de quinze retrats de personalitats essencials de la vida política i cultural catalana de la primera meitat del segle xx. Lluís Nicolau d'Olwer, ell mateix una personalitat imprescindible, hi evoca mestres i amics, des de Verdaguer i Rubió i Lluch fins a Macià i Companys. Tot i ser un llibre d'un interès vivíssim, ple a estones d'una enorme emoció i sempre d'una alta qualitat literària, aquest és el primer cop que es publica a Catalunya. Perquè aquesta edició reprodueix, en facsímil, l'única edició íntegra del volum, apareguda a Mèxic el 1958. Quan es va editar el 1973 a la Biblioteca Selecta, la censura franquista va obligar a suprimir-ne nombrosos passatges i quatre capítols sencers: els dedicats a Francesc Layret, Francesc Macià, Carles Rahola i Lluís Companys.
Butxaca
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Caliu

Lluís Nicolau d'Olwer (1888-1961), erudit, historiador, polític i escriptor, va ser una de les figures principals de la generació noucentista, i una de les més implicades en els afers públics de Catalunya i d'Espanya durant la República. En la seva obra, a més d'estudis d'erudició acadèmica, hi ha també obres de divulgació que van tenir tant de ressò com El pont de la mar blava (1928) o Paisatges de la nostra història (1929). Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 12/06/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9930-506-6 | Codi: 387527 | Format: 13 x 20 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA

Blog

Caliu, de Lluís Nicolau d'Olwer

Caliu és una edició facsímil de l’edició mexicana publicada per l’Institut de Cultura Catalana (Mèxic) l’any 1958 com a homenatge a Lluís Nicolau d’Olwer.

Se’n va publicar, a Catalunya,  una edició (Editorial Selecta) l’any 1973, però va ser una edició mutilada per la censura franquista. Se’n van eliminar, entre d’altres, els capítols dedicats a Lluís Companys, Francesc Macià i  Francesc Layret.

Lluís Nicolau d’Olwer (1888/1961) va ser  erudit, historiador, polític i escriptor.

Com a polític va ser ministre del primer govern de la II República Espanyola i va formar part de la comissió bilateral que va negociar, a Barcelona, la reconversió de la República Catalana a govern autònom de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta obra trobarem els retrats apassionats de 15 personatges a qui l’autor, a part de tenir-hi una relació personal, professa una gran admiració. Em permeto destacar-ne, per la seva força, els retrats dedicats a Jacint Verdaguer, Antoni Rubió i Lluch, i pel seu dramatisme, el del nostre president màrtir Lluís Companys.

La lectura dels esmentats retrats ens permet, també, seguir l’evolució social i política (en alguns casos convulsa) del nostre país.

Totes les opinions de Caliu

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir