Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Diari d'un cos

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Traductor: Joan Casas i Fuster
Nombre de pàgines: 288

Sinopsi de Diari d'un cos:

La novel·la d?un cos que té menys d?història precisa de l?anatomia que no de l?univers malaussenià
El narrador comença a mantenir escrupolosament un dietari sobre el seu cos als dotze anys, el 1936, i el manté fins que mor, als vuitanta-set anys, l'any 2010. El seu projecte era el d'observar les innombrables sorpreses que el cos reserva a l'ànima al llarg de la vida. Així, descriu finalment tota l'evolució del seu organisme. El resultat és la novel·la d'un cos que té menys d'història precisa de l'anatomia que no de l'univers malaussenià, perquè Daniel Pennac evita la fredor de la constatació mèdica introduint a cada pàgina personatges, situacions, diàlegs i reflexions que fan circular la sang de la intimitat dins del cos al qual fem l'autòpsia, i que el lector, sovint, reconeixerà com a propi. Presentació: Dijous 21 de juny de 2012, a les 19.30h, a l'Institut Francès de Barcelona.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Diari d'un cos

Daniel Pennac (Casablanca, 1944) és un dels novel·listes més estimats i llegits de França, amb més de nou milions d'exemplars venuts en divuit llengües. Fill d'un militar francès, va passar la infantesa en diversos països del sud d'Àfrica i del sud-est asiàtic. Va viure una adolescència marcada pels sofirments escolars, una vivència dolorsa que Pennac rememora en aquest llibre alhora que ret homenatge als mestres que el van salvar del fracàs a... Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 21/06/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-784-8 | Codi: 174841 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA | Traductor: Joan Casas i Fuster

Blog

Diari d'un cos, de Daniel Pennac

Diari d’un cos és la darrera novel·la del reconegut escriptor francès Daniel Pennac (Casablanca, 1941), publicada i presentada recentment a Barcelona a l’Institut Francès.

Sota la forma d’un diari clàssic -amb data inclosa encapçalant cada anotació- però no autobiogràfic com era el cas del Diari d’hivern del Paul Auster, l’autor ens presenta i dissecciona amb molta cura la vida del protagonista, un home que es troba a les portes de l’expiració.

Així va repassant la seva vida i els lectors anem coneixent, des que tenia dotze anys fins als vuitanta set i dinou dies, aspectes relacionats amb la infància, els estudis, els estius, la família, -que va creixent amb el pas del temps-, la vida social, les amistats, etc.

És curiós, però d’altra banda no podria ser d’una altra manera, com al principi, de jove, escriu les anotacions al diari en present explicant anècdotes que poden resultar-nos, als adults, banals vistes i llegides amb la distància i la perspectiva que ens dóna el pas del temps, i cap al final, ja envellit, l’estil de les anotacions canvia a la fórmula dels records i les reflexions. D’aquesta manera l’autor constata sensiblement el deteriorament vital del protagonista.

Tant al principi com intercalades entre les anotacions, al llarg del llibre apareixen en cursiva unes cartes adreçades a la filla del protagonista on aquest, ja amb edat avançada, completa el diari donant-li explicacions d’alguns passatges de la seva vida. He trobat que amb la inclusió d’aquests textos de força intimitat l’autor demostra la seva gran capacitat com a narrador.

Finalment, Nosaltres, crec que per entendre bé aquesta lectura no heu d’interpretar el concepte “cos” del títol literalment sinó com a símbol de la vida, de les experiències acumulades.

Totes les opinions de Diari d'un cos

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir