Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Per què les lleones no els prefereixes rossos?

i seixanta curiositats científiques més
Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA
Nombre de pàgines: 208

Sinopsi de Per què les lleones no els prefereixes rossos?:

Per què les lleones no trien, per aparellar-se, els lleons rossos? Mostren els nostres cabells a quines ciutats hem estat? Com ajuden els botànics a resoldre crims? Quin servei fa la PlayStation en la recerca de nous fàrmacs? Influeix la dieta de la mare en el sexe dels fills? Els divorcis perjudiquen el medi ambient? Per què els gossos no poden participar a les calçotades? Es poden enviar aromes per Internet?Les respostes a aquestes preguntes no solament revelen curiositats, sinó que també permeten explicar la forma que tenen els científics de plantejar enigmes i de resoldre'ls i mostren com algunes preguntes aparentment innocents tenen conseqüències beneficioses i inesperades. Basat en treballs científics recents, aquest llibre oferirà al lector dades sorprenents i li obrirà els ulls sobre moltes coses que ni tan sols s'havia plantejat mai. 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Per què les lleones no els prefereixes rossos?

Xavier Duran és llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació. Des del 1999 és director del programa El medi ambient a TV3. Autor d'una trentena de llibres, entre els més recents hi ha Les històries que les paraules amaguen, L'artista en el laboratori. Pinzellades sobre art i ciència i Molècules en acció. Del big bang als materials del futur. Entre altres premis ha guanyat el Joan Fuster, el Josep Vallverdú i el Premi... Llegir-ne més

Altres llibres de Xavier Duran Escribà

Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 19/05/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1398-5 | Codi: 383051 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA

Blog

Per què les lleones no els prefereixen rossos?

Aquest llibre no només és un recull de curiositats científiques, sinó també una mostra de com funciona el mètode científic; un procés que moltes vegades queda amagat darrera de les dades que trobem a diaris, publicacions, etc.

El que fa aquest llibre és explicar que, efectivament, les lleones els prefereixen més fosquets de pèl, però a més ens explica el per què i el com s’ha acabat descobrint aquest fet.

És un llibre molt amè perquè cada cas/curiositat/investigació ocupa tres o quatre pàgines del llibre (i a vegades menys i tot!), de manera que si hi ha alguna qüestió que no ens acaba de fer el pes no és cap problema pel lector. Abans de que et pugui cansar un tema, ja l’has acabat de llegir!

Del que es tracta és d’un compendi de casos que intenten fer arribar al lector que el que mou la ciència són les preguntes, independentment de que tractin curiositats com ara que els divorcis perjudiquen el medi ambient (!!!), o quin és el pebrot més picant del món (el Bhut Jolokia, de l’Índia, vint vegades més picant que el Tabasco). És la curiositat qui mou la Ciència.

He trobat especialment interessant la pregunta de si els eriçons de mar estan emparentats amb els humans… Ho voleu saber? Haureu de llegir aquest llibre!

Totes les opinions de Per què les lleones no els prefereixes rossos?

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir