Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Àngels a l'andana

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Nombre de pàgines: 256

Sinopsi de Àngels a l'andana:

Una novel·la original i tendra sobre la vida escrita des de l?òptica de dos malalts en coma.
"S'imaginen que obriré els ulls i els veuré. En el fons dels seus cors, el que desitgen és que jo els vegi. S'han anat col·locant a la sortida del túnel i esperen veure'm aparèixer des de la foscor, i que aleshores els miri als ulls i els faci un bon somriure. Imaginar-ho els reconforta. El meu retorn a la vida no és una condició per a la meva felicitat, sinó per a la dels altres".Un home té un atac de cor mentre fa cua en un banc. L'aturada cardíaca ha estat tan llarga que les conseqüències físiques són extremadament greus. Al mateix temps, en una casa de Barcelona, fa cinc anys que una dona gran està en coma irreversible arran d'un accident de trànsit. Què passaria si aquests dos personatges poguessin expressar els seus sentiments i desitjos davant d'una situació que no té marxa enrere i ho convertissin en una novel·la? 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Àngels a l'andana

© Arxiu personal de l'autor

Jordi Boixadós Bisbal (Barcelona, 1958) és escriptor i traductor. Té publicats nou llibres en diverses editorials: set de narrativa (El carrer Dachau, Morir a Tel Aviv, Retrat de família, El meu rival, Mirades de dona, Àngels a l’andana, L’home que comptava diners), el llibre-joc d’humor lingüístic To Dream Omelettes / Somiar truites (juntament amb Oriol Comas) i l’obra de teatre Popocatépetl (Premi Pare Colom 2019, juntament amb Elies Barberà...

Llegir-ne més

Altres llibres de Jordi Boixadós Bisbal

Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 15/09/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1405-0 | Codi: 383071 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Clàssica

Blog

Àngels a l'andana

El tema de la mort sempre ha anat acompanyat d’una aura de misteri que l’embolcalla. No han estat poques les especulacions que s’han fet de si hi ha vida després d’aquesta. Però què passa quan estàs a mig camí entre la vida i la mort? Quan et trobes en un coma irreversible? On vas a parar? I el que sembla ser més important: ¿ets conscient d’on ets, què ha passat i què succeeix al teu voltant?

Aquestes preguntes ens les responen l’Enric i la Teresa, dos dels protagonistes d’Àngels a l’andana, l’última novel·la de Jordi Boixadós. Els dos estan en coma per motius ben diferents: l’Enric ha patit una aturada cardíaca amb greus conseqüències i la Teresa fa cinc anys que es troba en coma degut a un accident de trànsit. El seu únic nexe d’unió és la Laura, la néta de la Teresa, i la doctora resident que s’encarrega del cas de l’Enric.

Carregada d’emocions, la novel·la explora un món que tots intuïm però gairebé ningú coneix. Ens acosta al malalt que espera i als familiars que desesperen, narrat tot plegat d’una forma clara i precisa, amb tot luxe de detalls perquè el lector pugui viure la vida que el destí ha robat als protagonistes.

Si sentiu curiositat per saber què li passa pel cap a algú que es veu obligat a veure com la vida segueix el seu curs sense que pugui fer cap mena d’intervenció, aquesta, sense cap mena de dubte, és la vostra novel·la.

Àngels a l'andana, de Jordi Boixadós

Àngels a l’andana són vàries històries en un sol relat i, durant el transcurs d’aquest, anem saltant d’una a una altra. Totes elles tenen a veure amb un sol tema: la mort. Una mica tètric… però és així. I el llibre intenta explicar què és el que podríem arribar a sentir en aquest moment en el qual deixem de ser al nostre cos.

El llibre planteja, a més, algunes preguntes que jo no m’havia plantejat mai, com ara si a un metge li importa gaire com em puc arribar a trobar i, fins i tot, si els importa gaire la meva vida o és tot una qüestió de qui és més eficaç professionalment, amb el reconeixement que aquest comporta.

Els protagonistes d’Àngels a l’andana, l’Enric i la Teresa, expliquen des del seu punt de vista què estan vivint i experimentant en la mateixa situació: estan en coma. El fet és que parlen com si fossin vius, però a la pràctica estan més a prop de la mort que no pas de despertar d’aquest coma.

M’ha agradat, en particular, el fet de que els “morts” s’expressin com si fossin “vius” i intentin expressar com se senten en aquell moment. No m’havia plantejat mai algunes de les qüestions que afloren dels Àngels a l’andana del Jordi Boixadós.

Totes les opinions de Àngels a l'andana

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir