Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

En el Feu de l'ermitatge

Temàtica: Poesia
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 192

Sinopsi de En el Feu de l'ermitatge:

Una revelació enlluernadora. En el desè aniversari de la mort de Miquel Bauçà, la poesia està d’enhorabona.

En el Feu de l’Ermitatge (premi Miquel de Palol 1993), inèdit fins avui, és un moment crucial en la trajectòria poètica de Miquel Bauçà: ve just després d’El crepuscle encén estels (1992) i abans d’El Canvi (1998). Ho diu Entic Casasses a l’epíleg amb què es tanca aquesta edició: «En el Feu de l’Ermitatge, que és l’obra immediatament anterior al Canvi, s’hi tracta del que n’he dit poesia poesia. Per mi és el punt més alt del Bauçà poeta, i això ja és dir molt».

I encara: «Si el Feu, per les dimensions de l’obra, per la grandària inabastable, fantàstica, de la contrada que presenta, per la unitat de lloc i en bona part també de personatges, començant per aquesta mena de cor de tragèdia que són els habitants del Feu (els feuencs i les feuenques), es pot dir que és una obra èpica, s’hi ha d’afegir que és una èpica presentada en forma de poemes lírics: 329 píndoles líriques d’alta tensió i cadascuna amb una entitat pròpia suficient per presentar-se com el que són: 329 poemes, 329 senyors poemes».

Una obra com se n’han escrit molt poques. Una revelació enlluernadora. En el desè aniversari de la mort de Miquel Bauçà, la poesia està d’enhorabona.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de En el Feu de l'ermitatge

Miquel Bauçà (Felanitx, 1940-Barcelona, 2004) es va donar a conèixer com a poeta amb Una bella història (1962), que havia obtingut el premi Joan Salvat-Papasseit del 1961 amb el títol Diumenges a la tarda... Durant una colla d'anys Bauçà va seguir publicant exclusivament poesia —llibres com El noble joc (1972), Poemes (1973), Notes i comentaris (1975; premi Vicent Andrés Estellés) o Les Mirsines (1983)—, però el 1985 va irrompre en el camp de ...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
En_el_feu_de_l_ermitatge.pdf
Descarregar 1,96 M

Fitxa tècnica

Data de publicació: 18/11/2014 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-978-1 | Codi: 10098500 | Format: 13 x 20,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Totes les opinions de En el Feu de l'ermitatge

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir