Grup62

L’arribada del nou anys comporta una oportunitat de renovació i creixement personal i, per això, som molts els que en aquestes dates ens fem bons propòsits. Encara que no sempre siguem capaços de complir-los, fixar-se objectius i reptes no té res de dolent, ans el contrari. Fer-se bons propòsits pot servir per prendre consciència de qüestions com ara la importància de fer salut o cuidar el nostre benestar emocional.

Per ajudar-vos en aquests propòsits, avui us fem una proposta: cuidar del vostre benestar físic i emocional a través de la lectura. Els llibres poden ser més que un entreteniment: també poden ser guies en el camí cap a una bona salut integral.

Així doncs, a continuació us recomanem una sèrie de llibre que fomenten la salut mental i una millora física del teu cos. Amb aquests llibres veuràs com la lectura pot ser la clau per mantenir l'equilibri en aquest camí cap al benestar complet.

1. Com fer que et passin coses bones 

Comencem amb una autora de referència en els temes de benestar emocional. La doctora Marian Rojas Estapé ens parla de la connexió entre les emocions, els pensaments i la salut, i destaca la influència directa de les emocions en el cos, la percepció de la realitat i, fins i tot, en els gens.

Amb una perspectiva clara i pràctica, convida els lectors a prendre consciència del seu present, superar les ferides del passat i mirar cap al futur amb optimisme. També ens parla de la importància de gestionar el present per evitar trastorns com l'ansietat i la depressió, tan prevalents en el segle XXI.

En aquest llibre hi trobareu pautes per enfocar l'atenció, combatre les pors i les angoixes, i canalitzar les emocions negatives. És una guia pràctica per viure una vida plena i feliç, on la felicitat radica en la interpretació positiva del que ens succeeix.

2. Una bona vida

El llibre que us recomanem ara intenta trobar la clau per a una vida plena i feliç. Iniciat a Harvard, aquest projecte colossal liderat per Robert Waldinger i Marc Schulz va incloure entrevistes a més de set-centes persones i les seves famílies per descobrir els secrets que impulsen la felicitat i la plenitud.

A través d’aquestes històries plenes d’inspiració, descobrirem que la felicitat no és simplement un producte d'èxits financers, sinó una construcció que es forja amb decisions i actituds conscients. L'estudi segueix la vida dels entrevistats des de l'adolescència fins a la vellesa, repassant els que han estat els seus èxits i fracassos professionals, relacions de parella, naixement dels fills i pèrdua dels éssers estimats.

La conclusió és que una vida plena i llarga està més al nostre abast del que podríem pensar. La recerca demostra que la felicitat depèn de diversos elements. Comprova-ho tu mateix!

3. Menja de tot, entrena't amb mi i canvia la teva vida

La popular influencer Isasaweis ens proposa un llibre carregat de receptes fresques, consells d'estil de vida i un pla d'entrenament que promet canviar les nostres vides.

Ella mateix ens parla de la seva pròpia experiència de transformació personal en àmbits com l'alimentació, l'esport i l'organització, entre d’altres.. A través dels tres grans pilars del llibre: "Menja de tot," "entrena't amb mi," i "canvia la teva vida," ofereix als lectors una guia completa cap a una vida més saludable i plena.

Hi trobareu noves receptes per millorar la nutrició, un pla de rutines esportives per mantenir-se en forma i una sèrie de trucs i exercicis que Isasaweis aplica al seu dia a dia. Una guia pràctica i motivadora per fer salut. 

4. Digue'm boig

Aquí tenim un valent testimoni del popular periodista i actor Roger de Gràcia. En aquesta obra, de Gràcia comparteix obertament el seu diagnòstic de fòbia social crònica, una por persistent a relacionar-se amb la gent, tot i la seva presència constant en l'entreteniment i els escenaris.

Amb sinceritat i una dosi d'humor i autoparòdia, l'autor explica com va descobrir la seva fòbia social i com ha gestionat aquesta condició al llarg del temps. Des de que va fer deu anys, quan van aparèixer els primers símptomes de depressió, l’autor relata les seves experiències i el procés de tractament. Un llibre impactant i necessari que arriba directament al cor dels temes de salut mental.

5. El subtil art que tot t'importi una merda

Us presentem una guia d'autoajuda revolucionària que ha marcat significativament el món de la psicologia positiva. L'autor, el bloguer superestrella Mark Manson, dinamita les convencions establertes des de fa dècades, i sobretot aquella idea que diu que pensar en positiu és la clau de la felicitat. En lloc d'això, Manson sosté que la veritable llibertat i satisfacció personal provenen de la capacitat de gestionar adequadament les adversitats i acceptar que no tot en la vida pot ser perfecte. Dit d’una altra manera: “A la merda la positivitat!”

Manson ens anima a rebaixar les expectatives delirants que sovint ens imposem a nosaltres mateixos i al món que ens envolta. Amb sinceritat i una dosi d'humor negre, l'autor ofereix una bufetada refrescant a la cara, animant els lectors a adoptar una perspectiva realista i pragmàtica de la vida.

6. Ja no necessito el bolquer

La pedagoga Romina Perez Toldi, especialitzada en primera infància, ens acompanya en un moment crucial a la vida dels nadons: el de deixar el bolquer. L'autora ens explica com funciona tot aquest procés i com fer-hi front amb respecte, encoratjant-nos a adoptar una perspectiva natural i comprensiva.

En aquest llibre, els pares trobaran orientació sobre com acompanyar cada infant en el seu propi ritme durant aquesta transició. A més, inclou una guia per a les famílies amb claus per abordar aquesta fase de desenvolupament d'una manera informada i solidària.

7. Confia en tu

Per als infants també tenim aquesta màgica història que ressalta la importància de confiar en un mateix per superar els obstacles i aconseguir els objectius desitjats. L'autor, Curro Cañete, un reconegut autor d'autoajuda, ofereix una història inspiradora il·lustrada per Pilar Centeno. 

En aquest conte, en Pau, un nen entusiasta i intel·ligent, toparà amb algunes dificultats després de caure de la seva bicicleta i ser objecte de rialles. La por comença a dominar-lo i afecta la seva visió de les coses.

Tot canvia per a en Pau la nit del seu aniversari, quan rep la visita d'un ésser ple de poder. Junts, emprendran un viatge ple de màgia i aventures que ajudarà en Pau a recuperar la confiança en ell mateix, ja que descobreix que té un superpoder interior que li permetrà aconseguir tot el que es proposi.

8. Contes d'hivern de Lucía, mi pediatra

Lucía Galán, la pediatra preferida dels infants, comparteix les seves experiències professionals i la sensibilitat de la seva maternitat en aquest bonic recull de contes que ajudarà els més petits a comprendre millor com funcionen el seu cos i la seva ment durant l'hivern i al llarg de tot l'any.

En aquests contes, els lectors es trobaran amb la Lola i el seu germà Toni, que, amb l'ajuda de la seva pediatra Lucía, explicaran com enfrontar-se als canvis hivernals. Des de la bronquitis fins a la diversitat i la generositat, cada conte toca diferents temes bàsics per al benestar dels nens.

9. Contes per a nens i nenes feliços

Reconeguts dins el camp de la superació personal, Álex Rovira i Francesc Miralles presenten ara una recopilació de trenta-cinc històries per a infants plenes de valors. Aquest llibre ofereix als joves lectors una brúixola per afrontar els reptes de la vida, desenvolupar la intel·ligència emocional, descobrir el seu talent i realitzar-se.

Adreçat a tota la família, les faules d'aquest llibre estan inspirades en les tradicions més sàvies de la humanitat. Cada història il·lustra temes com l'esforç, la superació, l'acceptació de si mateix, la màgia de l'empatia, la importància de la simplicitat i altres claus personals per al creixement i la felicitat en un món cada vegada més complex.

Un llibre amb voluntat de transmetre valors essencials que ajudaran els joves lectors a construir una base sòlida per enfrontar-se a la vida i viure de manera més plena i satisfactòria.

10. El monjo que es va vendre el ferrari

Robin Sharma ha escrit tot un clàssic contemporani dins els llibres d’espiritualitat i autoajuda. Aquest llibre narra la història de Julian Mantle, un advocat superestrella que experimenta un atac de cor com a resultat del seu estil de vida frenètic. Aquest incident impulsa Mantle cap a una crisi espiritual, conduint-lo a reavaluar la seva vida i buscar respostes als interrogants eterns de l'existència.

En la recerca de la plenitud i la felicitat, Mantle inicia una odissea extraordinària. Durant aquest viatge, descobreix un sistema per alliberar el potencial de la ment, el cos i l'ànima. A través d'aquesta experiència, aprèn a viure amb més passió, propòsit i pau. Després de llegir aquest llibre, tu també n’aprendràs!

11. Els 7 hàbits de la gent altament efectiva 

Finalment, un altre dels manuals de referència dins l’àmbit de l’autoajuda, escrit per Stephen R. Covey ofereix una guia clara i eficient per millorar el comportament tant en el context professional com en la vida privada. Covey, conegut com el "Sòcrates americà," no dóna consells paternalistes; en canvi, presenta un mètode intensiu dividit en set etapes, fàcilment comprensible i aplicable per a tothom.

El llibre destaca la idea que la efectivitat total es pot aconseguir mitjançant la pràctica dels set hàbits proposats. Covey relaciona cada hàbit amb situacions concretes perquè els lectors puguin identificar-se i trobar la clau del canvi. A més, destaca la flexibilitat del mètode, que es pot adaptar a la personalitat de cadascú i aplicar-se en tots els àmbits de la vida.

Sens dubte, un llibre de referència per aquells que busquen realitzar canvis significatius a les seves vides.  

Amb aquest llibre i la resta que us hem recomanat, teniu un material sòlid i efectiu per fer realitat tots els reptes i propòsits que us hagueu fet per al nou any de cara a millorar la vostra salut física i mental.

Valora aquest article