Grup62
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sukkwan Island

Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Traductor: Francesc Rovira Faixa
Nombre de pàgines: 176

Sinopsi de Sukkwan Island:

Aquesta novel·la curta ens porta a una illa salvatge al sud d'Alaska, pràcticament inaccessible i amb un clima duríssim. En aquest escenari, en Jim vol reconstruir la relació amb el seu fill adolescent Roy. Després d'un seguit de fracassos personals, l'ocasió de passar un any en una cabana aïllada l'ajudarà a recuperar el temps perdut. Però la duresa d'aquesta vida i el defalliment d'en Jim, fràgil i depressiu, no triguen a transformar el viatge en un malson. Amb una mestria inusual i una tensió dramàtica inigualable, l'autor explora les tenebres de l'ànima humana i construeix una història de suspens i angoixa gairebé insostenibles.
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Sukkwan Island

David Vann va néixer a l'illa Adak (Alaska) i actualment viu a Califòrnia i ensenya a la Universitat de San Francisco. Autor d'un extraordinari llibre autobiogràfic, A mile down: The true story of a disastrous career at the sea, l'èxit li arriba més tard, quan publica Legend of a suicide, un conjunt de relats que giren al voltant del suïcidi del seu pare i al cor dels quals hi ha la novel·la curtaSukkwan Island(Empúries, 2010). Fenomen de vend... Llegir-ne més

Altres llibres de David Vann

Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 20/03/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9930-462-5 | Codi: 387352 | Format: 11,5 x 18 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA | Traductor: Francesc Rovira Faixa

Blog

Les Desolacions de David Vann

Per una vegada trobo que el títol que han posat a la traducció catalana és molt millor que el que té l’original, Caribou Island, que suposo que es justifica per la intenció de l’autor o de l’editor de suggerir una seqüència de l’èxit anterior: Sukkwan Island.

La desolació absoluta plana per sobre de tots els personatges d’aquesta història i també de tot l’inhòspit escenari natural d’una Alaska gens idealitzada i lluny de les imatges de calendari turístic.

Una parella de professors ja jubilats i amb els fills fora de casa emprenen un projecte foll que podria ser la darrera oportunitat de donar algun sentit a la seva vida en comú. La resta de personatges viuen, malviuen o sobreviuen, segons els casos, perseguint amb poc èxit objectius mesquins i egoistes. Només la filla de la parella més protagonista té trets de personatge “positiu” tot i que les pistes que en deixa l’autor ens fan entreveure que li espera un futur gens esperançador.

Aquests homes i dones atrapats en unes biografies i un medi hostil m’han fet pensar, salvant totes les distàncies, en els protagonistes de dues obres mestres catalanes de fa cent anys: Els sots feréstecs de Raimon Casellas i Solitud de Victor Català.

I amb tot això ¿val la pena llegir aquest llibre? I tant! Està molt ben escrit, molt ben portada la trama, molt ben dibuixats els personatges. Tot encaixa, tot resulta versemblant, fins i tot els comportaments més difícils de justificar com ara entestar-se a construir una cabana en plena turbonada a 25 sota zero. O el final.

Assegureu-vos, però, de començar la lectura en un moment que les vostres reserves de joia de viure estiguin ben plenes. No és literatura d’evasió, més aviat és d’invasió.

Totes les opinions de Sukkwan Island

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir