Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Thug. L'odi que dónes

Editorial: Fanbooks
Col·lecció: Ficció
Traductor: Scheherezade Surià
Nombre de pàgines: 416

Sinopsi de Thug. L'odi que dónes:

Una novel·la real i impactant que denuncia la violència contra les persones de color.

Starr és una noia negra de 16 anys de classe mitjana, amb amics i una parella blanca. La seva plàcida i poc conflictiva vida s’acaba quan presencia l’assassinat d’un amic seu, Khalil, un noi negre de la mateixa edat, que anava desarmat, a mans d’un policia blanc.

Starr vol que es faci justícia, però els seus dos mons entren en col·lisió i comença a rebre amenaces i pressions des de les dues bandes.

Una novel·la reivindicativa que tracta una realitat que està a l’ordre del dia: el moviment Black Lives Matter.

El títol fa referència a una cançó del raper Tupac Shakur per indicar que l’odi només genera més odi i violència.

Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre la autora de Thug. L'odi que dónes

ANGIE THOMAS viu a Jackson, Mississipí, on va néixer. En l’adolescència va ser rapera. Ara és llicenciada en escriptura creativa, però encara pot rape-jar, si l’hi demanen. THUG. L’odi que dónes és la seva primera novel·la, que ha causat un gran impacte en el món editorial americà. 

Llegir-ne més

Altres llibres de Angie Thomas

Continguts extra

Fragment
Thug_L_odi_que_dones.pdf
Descarregar 785,5 K

Coneix-ne més sobre Thug. L'odi que dónes

«Impressionant, punyent i brillant». JOHN GREEN

Enllaços relacionats

Blogs

Fitxa tècnica

Data de publicació: 03/05/2017 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-16716-34-0 | Codi: 10183742 | Format: 14 x 21,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Ficció | Traductor: Scheherezade Surià | Sentit de lectura: Occidental

Blog

Ressenya 'Thug. L'odi que dónes', d'Angie Thomas

Fa uns dies va contactar amb Nosaltres un àvid lector valencià que es diu Álvaro Muñoz que ens preguntava si podia col·laborar al Nosaltresllegim. I, evidentment, li vam dir que si!

Sabeu què? Té pinta que aquest Thug. L’odi que dónes, d’Angie Thomas, és només el principi d’una llarga amistat amb l’Álvaro! Aquí teniu el seu escrit sobre aquest llibre publicat a Fanbooks:

La divisió habitual referida al món es torna dual quan parlem de pells: negres i blancs. Aquesta diferenciació racial és la que, malauradament, impera a la societat americana on viu la Starr, la protagonista de Thug. L’odi que dónes.

Els problemes de cada món són diferents: els de Garden Heights, un barri on viuen principalment negres amb les seues bandes, enfront dels de Williamson, l’institut més acomodat de la zona suburbial plena de bancs on estudia la Starr. La protagonista gaudeix d’amics —i parella— a la zona blanca però té el cor a la zona negra malgrat les seues tragèdies i perills. La major part del temps veiem una Starr amb un comportament diferenciat per mantenir dues vides alternatives, fet que resulta exhaustiu i determinant per la pressió que els uns i els altres li realitzen pel seu color de pell.

Aquest conflicte entre la Starr de Garden Heights i la de Williamson són només una de les moltes trames que l’autora, mitjançant una narració lleugera i amena, ens mostra. Els pilars d’una vida dividida entre el cor i la raó, els sentiments i el desig, fan de la comunitat, la seguretat i la responsabilitat unes eines vitals dins d’una personalitat complexa i agitada pels revessos que la vida li produeix en forma de tragèdia racial. Les morts per la raça, que tant a l’ordre del dia s’hi troben, estan assenyalats com persones “thug” (terme de referència a violent o criminal relacionat amb la raça negra). La protagonista en presagia un i queda com a únic testimoni per tractar de defensar un dels dos bàndols: el que li ha donat la vida però del qual no s’enorgulleix, o el que li ha llevat però en el qual s’hi veu identificada.

La novel·la, més enllà de ser una condemna a les tragèdies racials al llarg de la història, sensibilitza —i de forma molt encertada— situacions quotidianes i plataformes que no tenen la repercussió necessària, almenys fora dels estudis socials, com poden ser el moviment Black Lives Matter (Les Vides dels Negres són Importants) que va sorgir per a frenar la passivitat del president Barack Obama enfront dels continus assassinats racials a mans de la policia.

Tupac ens va deixar el concepte Thug Life, vida de malfactor, així va nàixer l’acrònim: T.H.U.G.L.I.F.E: The hate u give little infants fuck everybody, és a dir, “l’odi que dónes als més petits ens fot a tots.

Gràcies a aquest anacronisme podem explicar un títol que conté honestedat, cor i intel·ligència per a parlar d’un tema tan delicat com el dia a dia d’una persona racialitzada. Una història propera a un lector conscienciat amb les injustícies socials i que aprofundeix amb ràbia enfront d’altres lluites que semblen tenir llum i de les quals la segregació racial i el racisme en cada àmbit de la nostra vida encara continuen llunyanes, terriblement llunyanes.

Moltes gràcies per la teva ressenya, Álvaro! T’esperem aviat al Nosaltres amb nous llibres!

Podeu començar a llegir els primers capítols del llibre en pdf tot seguint aquest enllaç.

Totes les opinions de Thug. L'odi que dónes

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir
Darrers comentaris
martasbookshelf
- 25/07/2017

Aquest llibre és important, i més important encara és que es comparteixi, que es faci lectura obligatòria i que cadascun aprengui el que pugui de la història, que no és poc!