Grup62

Amb l’arribada de la tardor, comença la temporada de collir bolets, una activitat que cada vegada té més aficionats. Els boscos s’omplen de caçadors que esperen trobar els millors exemplars de bolets i gaudir d’aquest tresor de la nostra gastronomia.

Però cal tenir en compte que, encara que s’hagi fet molt popular, buscar bolets pot ser una activitat de cert risc si no es té prou experiència i no es coneixen a fons les diferents espècies. Cal saber diferenciar-los molt bé per evitar la ingestió d’exemplars verinosos.

Per això, ens hem de fixar molt bé en les característiques físiques dels bolets i observar-ne aspectes com el color, la mida, l’olor, la forma, la textura o els canvis que s’hi produeixen a mesura que van creixent. També és important conèixer la ubicació i l'entorn on es troba el bolet.

Si surts a caçar bolets, assegura't de tenir un coneixement adequat. Pots consultar amb experts locals o guies de camp per assegurar-te que els bolets que recol·lectis siguin segurs i comestibles. La identificació de bolets pot ser una tasca complexa i, en molts casos, és millor deixar-ho a mans dels experts en micologia per evitar el risc d'ingerir bolets verinosos. Evidentment, una bona guia et pot ajudar a descobrir aquest món apassionant.

En aquest article hi trobaràs la referències de les millors guies, llibres i contes sobre bolets per introduir els menuts en el món de la micologia i també llibres de receptes catalanes per gaudir dels bolets a la taula.

El mapa dels bons bolets a Catalunya

Comencem per una guia que és una autèntica joia per als amants dels bolets i la cuina catalana. Ramon Pascual, reconegut autor dels llibres de bolets més venuts a Catalunya, ens presenta una obra única i imprescindible.

A través d'una col·laboració excepcional amb altres experts i boletaires, aquest llibre ens ofereix una visió completa del món dels bolets a Catalunya. Les fotografies i descripcions dels quaranta bolets comestibles més comuns i els onze bolets tòxics que cal conèixer formen una guia essencial per a tothom que desitgi endinsar-se en l’apassionant aventura de la recol·lecció de bolets.

El mapa de distribució per a cada bolet és una eina pràctica que ens ajuda a identificar les zones on és més probable trobar-los. D’aquesta manera, les nostres sortides a la natura seran encara més emocionants i reeixides.

El llibre inclou també les receptes de cuina de Núria Duran, que ens inspira a fer-los servir en la nostra cuina quotidiana. Aquest llibre no només és una guia de camp, sinó també un llibre de cuina excepcional per als amants de la gastronomia.

Els bolets (labutxaca)

Es tracta d’una enciclopèdia de la micologia que tot amant de la natura i la gastronomia hauria de tenir a la seva llibreria. De nou de la mà de l’especialista Ramon Pascual ens trobem amb una guia completa i accessible que ens introdueix, amb senzillesa però amb una gran precisió, en el fascinant món dels bolets.

Les setanta-cinc espècies de bolets descrites en aquest llibre, juntament amb els dibuixos detallats que les acompanyen, fan que sigui molt fàcil identificar els bolets comestibles i diferenciar-los dels metzinosos. Aquesta informació és crucial per a tots aquells que desitgen gaudir de la recol·lecció de bolets amb seguretat i confiança.

Les curiositats, detalls i receptes sobre cada espècie fan que la lectura sigui molt enriquidora. És més que un llibre de camp; és una immersió completa en el món fascinant dels bolets.

El meu primer llibre de bolets

A continuació us recomanem una joia de la literatura infantil que no només capta l'atenció dels nens, sinó que també els parla, de manera entretinguda i educativa, dels bolets que es troben als boscos.

A través de les simpàtiques peripècies de la Júlia, el seu cosí Marc, l'avi i el gos Tro, els nens poden aprendre a conèixer el bosc i descobrir els diferents tipus de bolets. L'ambient de tardor i els detalls de les il·lustracions realistes de Mercè Tous creen una experiència visual immersiva que alimenta la imaginació dels més petits.

Aquest llibre no només és una eina divertida per als infants, sinó també una oportunitat per introduir-los en el meravellós món de la natura i la micologia. Lectura recomanada a partir dels dos anys.

Fulla de tardor

Finalment, us presentem un llibre interactiu que captura tota la màgia de la tardor. Amb la seva capacitat d'obrir-se 360º, aquest llibre ofereix una experiència única per als petits lectors.

Cada doble pàgina ens transporta a una escena diferent que reflecteix la bellesa i les activitats típiques de la tardor. Les il·lustracions de Marisa Morea ens conviden a explorar les meravelles de l'arribada de la pluja, el vent i la caiguda de les fulles. És una oportunitat perfecta perquè les criatures aprenguin sobre els canvis que ocorren a la natura durant aquesta època de l'any.

Aquesta obra també ens recorda algunes de les delícies culinàries de la tardor, com els moniatos, la carbassa, els caquis, les magranes i les figues. A més, ens anima a jugar al bosc i recollir tresors com glans, castanyes i fulles seques que podem utilitzar per decorar la casa nostra.

Amb tots aquests llibres, petits i grans poden gaudir d’allò més anant a buscar bolets, cuinant-los i experimentant la vida al bosc i la connexió amb la natura.

Valora aquest article